Čaks, Balanas, Jansons un Eiroradio. Kultūras izlase šai nedēļai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Gada pēdējais mēnesis, ja vien kultūras pasaulei priekšā nav pielikta lielā atslēga, allaž ir notikumiem pārbagāts laiks. No plašā klāsta izgaismot vien dažus ir izaicinošs un aicinošs uzdevums, ko šonedēļ uzņemas Latvijas Radio 3 “Klasika” programmu un LTV “Kultūras ziņu” vadītāja Liene Jakovļeva.

Aleksandra Čaka dzejas vakars

14. decembra novakari būs iedvesmojoši pavadīt Aleksandra Čaka dzejas vakarā “Tu, bezgalība, savas acis tev sūtu!" ar Zigmara Liepiņa mūziku. Izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa” tapis vārdiski muzikāls papildinājums dzejnieka 120. dzimšanas dienai veltītajai ekspozīcijai “No Aleksandra līdz Čakam”. Čaka dzejoļu krājums “Iedomu spoguļi” pirms vairākām desmitgadēm turpinājās Zigmara Liepiņa dziesmu ciklā dzejas izrādei un nu atdzims no jauna kopā ar aktieriem Agnesi Budovsku un Gundaru Grasbergu, solistu Miku Abaroniņu, “Jasmīnas kori” un mūziķiem. Ierosmei arī Oresta Silabrieža gatavotā programma Latvijas Radio 3 “Klasika”, pirmiestudējumu atceroties.

Māsas Balanas Liepājā

Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” piedāvā satikšanos ar žilbinošajām māsām Kristīni un Margaritu Balanas Brāmsa dubultkoncerta interpretācijā kopā ar Liepājas simfonisko orķestri un tā galveno diriģentu Gintaru Rinkeviču. Brāmsam līdzās būs Rahmaņinova Simfoniskās dejas, un tad jau 17. decembra vakarā romantikas viļņi Liepājas mūzikas jūrā bangos augsti un krāšņi.

Maijas Amoliņas grāmata "Es zinu, es nekad nebūšu iedomīgs. Mariss Jansons"
Maijas Amoliņas grāmata "Es zinu, es nekad nebūšu iedomīgs. Mariss Jansons"

Grāmata par Marisu Jansonu

Latvijas Televīzijas žurnāliste Maija Amoliņa pēc atvadīšanās no savas ilggadējās darba vietas laiku velti nav tērējusi un uzrakstījusi grāmatu “Es zinu, es nekad nebūšu iedomīgs”. Šo leģendārajam diriģentam veltīto izdevumu klajā laidis apgāds “Pētergailis”. Maija Amoliņa 30 gadu garumā sekojusi Maestro gaitām, veidojusi intervijas, koncertierakstus, dokumentālo filmu, reportāžas – nu tas kopā ar atmiņām un pārdomām kopā likts  aizraujošā un bagātīgi ilustrētā grāmatā.

Eiroradio Ziemassvētku dienas koncerti

Ik gadu Latvijas Radio 3 “Klasika” līdz ar citām Eiroradio dalībvalstīm svin Eiroradio Ziemassvētku dienu – šoreiz Ceturtajā adventē. 19. decembrī no pulksten 11.00 rītā līdz pat deviņiem vakarā skanēs koncertu tiešraides no Vācijas, Somijas, Dānijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Igaunijas un, protams, arī no Latvijas. Latvijas Radio 1. studijā pulksten 16.00 baroka kamermūzikas programmā muzicēs Ilze Grēvele-Skaraine, Maija Kļaviņa, Agnese Kanniņa, Māra Botmane un Ieva Saliete. Un to varēs dzirdēt gan “Klasikas” ēterā, gan daudzviet pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti