Mūzikas notikumu izlasi šai nedēļai iesaka Kaspars Zaviļeiskis

Mūzikas žurnālists, raidījuma "Kultūrdeva" satura producents un "Kilograma kultūras" žūrijas loceklis Kaspars Zaviļeiskis iesaka aktuālus skaņdarbu apkopojumus Latvijas etnomūzikā, džezā un inteliģentajā popmūzikā.

Etnomūzikas grupas "Ogas" albums "Laikarati"

Laikarati turpina griezties, vienam tradīcijām bagātam brīdim nomainot iepriekšējo. Tieši šiem svarīgajiem momentiem mūsu tradicionālajā kultūrā tad arī veltīts etnogrupas "Ogas" deviņdziesmu albums "Laikarati".

Apzinoties Ziemassvētku tuvumu, disks tiek iesākts ar šim laikam veltītām dziesmām, taču neizpaliek nedz Lieldienas, Miķeļi un Mārtiņi, nedz arī Jāņi.

Viens no "Ogu" stūrmaņiem ir "Laimas muzykantu" kapteinis Artūrs Uškāns, galvenās gadskārtu ieražu apdziedātājas ir Igeta Ozoliņa, Ilze Jurjāne-Lapkovska un Diāna Logina, bet īpašā viesa statusā ir Dace Melbārde. Piedalās arī "Stiprās sievas", un viss kopā izklausās pēc pārliecinoša mūsdienu etnomūzikas albuma.

Saksofonista Toma Rudzinska albums "ABYSS"

Džeza saksofonists Toms Rudzinskis izdevis sava kvinteta albumu "ABYSS". Tas ieturēts jazz fusion stilistikā, kas izpaužas 13 kompozīcijās. Albumā dzirdamā mūzika tapusi Berlīnē, un ierakstā līdzās Tomam dzirdami vēl citi Eiropas džeza skatuves mūziķi – Igors Osipovs (Ukraina), Povels Vīdestrands (Zviedrija), Toms Berkmans (Austrija), Fabiens Rešs (Vācija) un vokāliste Mete Nadja Hansena (Dānija). Rīgas publikai albums tiks prezentēts 23. novembrī pulksten 20.00 kultūrtelpā "Tu jau zini kur" Tallinas kvartālā, piedaloties vokālistei Kristīnei Cīrulei un Ventspils bigbenda un JVLMA pūšaminstrumentālistu grupai, kā arī dāņu elektro-džezroka trio "Kemaca Kinetic".

Nostalģiskā popa grupas "Kautkaili" debijas albums "Personas kods"

Savu pirmo albumu "Personas kods" laidīs klajā grupa "Kautkaili", kuras dalībnieki – Kristīne Pāže, Didzis Bardo un Krists Krūskops – paši savu muzicēšanas stilu dēvē par nostalģisko popu, bet debijas ripuli – par pašterapeitisku attiecību vērojumu stāstu par sevi un līdzcilvēkiem, kā arī mums kā sabiedrību, aicinot izzināt un pieņemt savus dziļumus. "Kautkaili" 11 sava debijas albuma dziesmās sakausē pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu latviešu alternatīvo popmūziku un pasaulīgu soulmūziku, īpašu uzsvaru liekot uz Kristīnes Pāžes vokālu un neparastajām melodijām. Albuma prezentācijas koncerts notiks kultūrtelpā "M/Darbnīca" 24. novembrī pulksten 21.

Mūsdienu džeza izlase "Live at the M/Darbnīca, Vol. 1"

Šis ir unikāls projekts mūsu džeza vidē – analogajās lentēs tapušu koncertierakstu apkopojums, kurā iekļauti 13 Latvijas džeza mākslinieku un dažu ārzemju kolēģu oriģināldarbi. Ieraksti tapuši pagājušajā gadā vadošajā Rīgas džeza koncertvietā "M/Darbnīca", izdoti dubultvinilā un piedāvā ieskatu dažādu stilu aktuālajā džezā Latvijā. Šeit ir post-bop un neo-bop, spirituālais un elektriskais džezs, eksperimentālais džezs un avangards, funk un pat bluegrass. Šī ir pirmā izlase izdevniecības "Jersika Records" katalogā, taču, spriežot pēc "Vol. 1" nosaukumā, ne pēdējā. Izlase "Live at the M/Darbnīca, Vol. 1" tiks prezentēta 25. novembrī kultūrtelpā "M/Darbnīca" pulksten 17.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti