Kultūrdeva

"Kultūrdeva" 1. oktobrī

Kultūrdeva

Kultūrdeva

Grupa "Santehniķi" no Ogres muzicē ar čībām pa trubām

«Sudmaliņas» ar čībām pa kanalizācijas caurulēm. Talanti no Ogres

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Divi puiši no Ogres - Elans Pureklis un Emīls Mangulis - spēlē ar čībām uz pašu radīta instrumenta no kanalizācijas caurulēm. Viņi un viņu grupa "Santehniķi" ir kļuvuši par jaunā Latvijas Televīzijas raidījuma "Kultūrdeva" talantiem. 

Emīls ir pabeidzis Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolu - džeza vokālu. "Tā kā es par mūziku saprotu kaut ko… Viņš [Elans] neko nesaprot – es viņam visu iekaļu," par savu tandēmu stāsta Emīls.

"Kā mēs sakām, mēs tā kā un jaņ! Emīls - mūzikā, es - ceļu," saka Elans. 

"Kultūrdeva" meklē talantus

"Kultūrdeva" meklē talantus

Ja arī jūs zināt kādu, kurš dara apbrīnojamas lietas, un kas jūs ir pārsteidzis, tad noteikti rakstiet mums [email protected]

Pie instrumenta sākuši darboties pirms aptuveni četriem gadiem, jo neesot bijis ko darīt. Sadzīviski  - mājas remonta laikā - nonākuši pie tā, ka ar čībām var radīt skaņu, un tagad jau joko, ka vislabāko skaņu dodot čības no ''rimčika, kas uz akcijas''. Taču ar čībām arī viņi ir izvēlīgi un muzicēšanai viņi izmanto pilnīgi jaunas čības, jo lietotas tik labi neskanot. Savukārt caurulēs noslēpums esot to garumā un līkumos - jo garāka caurule, jo zemāka skaņa veidojoties - katrs trubas līkums esot kā teju pustonis.

"Godīgi sakot, sākumā, kad mēs visu šo sākām, mums vispār nebija ne mazākās aizdomās, ka mēs vispār kaut kur spēlēsim. Un tad tas pamazām, pamazām attīstījās – sākumā privātie pasākumi – tur dzimšanas dienas, kāzas, kaut kas, un beigās jau ar orķestri – kamerorķestri "Sinfonietta Rīga" – uz Nacionālā teātra skatuves aizgāja tas," klāsta Elans. Viņš atklāj, ka pats ir "vienkāršs celtnieks", kurš tagad ir spēlējis uz skatuves pat ar orķestri.

Puiši pamatā izpilda citu dziesmu kaverversijas, taču šovasar viņi pabijuši Vācijā, mēnesi spēlējuši uz ielām un tad sarakstījuši arī savu dziesmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti