Rīta Panorāma

Lietuvā pagarinās ārkārtas stāvokli pierobežas rajonos

Rīta Panorāma

ES diskutē par obligātu vakcināciju pret Covid-19

Kubā izveidots Fidela Kastro muzejs

Kubā izveidots Fidela Kastro muzejs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kubas galvaspilsētā Havannā darbu sācis muzejs, kas veltīts revolucionāram un ilggadējam valsts vadītājam Fidelam Kastro. Tā veidotāji vienlaikus uzsver, ka nevēlas veidot pirms pieciem gadiem mūžībā aizgājušā līdera personības kultu. 

Kastro pirms nāves apstiprināja likumu, kas aizliedza veidot un uzstādīt viņa statujas vai citas iespaidīgas piemiņas zīmes. Tomēr dokumentā bija atļauja veidot īpašu centru Revolūcijas pilī, un līdera atbalstītāji izmantoja šo iespēju.

Muzejā apskatāmi Kastro formas tērpi, personiskās lietas, kā arī simtiem fotogrāfiju. Ar jauno tehnoloģiju palīdzību iespējams uzzināt par viņa cīņu pret diktatora Batistas režīmu un citiem nozīmīgiem dzīves brīžiem. Pilī arī izveidota bibliotēka, tipogrāfija un teātris.

Ieeja muzejā ir bez maksas, taču nepieciešams saņemt īpašu atļauju.

Tikmēr vēsturnieki atgādina, ka Kastro ar līdzgaitniekiem varu Kubā pārņēma 1959. gadā un ar Padomju Savienības atbalstu veidoja sociālistisku valsti. Pēdējos gados viņa pēcteči piesardzīgi īsteno reformas, taču vēl joprojām nav izdevies pilnībā atjaunot attiecības ar lielo kaimiņu un galveno bijušo ienaidnieku – ASV.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti