Iepazīsties ar jaunā LTV seriāla «Projekts: Šķiršanās» varoņiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

LTV komiskā ģimenes drāma “Projekts: Šķiršanās” pie skatītājiem nokļūs jau 30. oktobrī. Taču jau tagad aicinām iepazīties ar stāsta galvenajiem varoņiem – Liepiņu ģimeni (Rēzija Kalniņa, Gatis Gāga, Elīna Vaska un Kārlis Dzintars Zahovskis), Kramiņu pāri (Madara Botmane un Ivo Martinsons) pāru konsultantu (Ģirts Krūmiņš) un citiem.

23. oktobra vakarā LTV skatītājiem būs iespēja ielūkoties arī seriāla aizkadros, dokumentālajā stāstā “Projekts: Šķiršanās. Seriāla aizkulises”.

Laura Liepiņa

Laura Liepiņa (47), aktrise Rēzija Kalniņa – laipna, racionāli domājoša un gādīga sieviete, taču var būt arī ļoti asa un tieša. Lai gan sākotnēji Laura studēja rotu dizainu, tagad viņa ir biznesa sieviete. Iemesls pavisam vienkāršs – bija jādomā par stabilāku iztikas avotu, jo vīrs gribēja veltīt sevi mūzikai un arī ģimene paplašinājās. Sākusi ar vienu smalkmaizīšu veikaliņu, nu viņa ir nelielas beķereju ķēdes “Laureāts” īpašniece, kas ienes pietiekami naudas, lai viņa spētu gādāt par vīru un bērniem.

Taču darbs paņem pārāk daudz laika un attiecībās ar ģimeni ir iezadzies atsvešinājums. Savā būtībā viņa ir mākslinieka dvēsele, kas alkst brīvības un skaistuma, un arvien biežāk Lauru apciemo doma, ka dzīve kopā ar Aivaru pārāk ilgi ir turējusi viņu grožos un vilkusi pie zemes. Aivara spožā mūziķa karjera tā arī nekad nav sākusies, un Laurai šķiet, ka tagad varētu būt pienācis laiks viņas “otrajai iespējai” – viņa nav veca, bērni ir izauguši, bizness uzlikts uz sliedēm, un, ja viņa izbeigtu savu blāvo laulību, varētu sākt dzīvot pa īstam.

Rēzija Kalniņa
Rēzija Kalniņa

Aivars Liepiņš

Aivars Liepiņš (45), aktieris Gatis Gāga – klarnetes skolotājs, kurš daudz burkšķ un sūkstās par visu un jebko, tādējādi mēģinot maskēt savu neapmierinātību pašam ar sevi. Savā būtībā Aivars ir jauks un inteliģents vīrietis, taču iekšēji pārdzīvo, ka nespēj atbalstīt savu ģimeni, ka mūzikas skolotāji netiek pietiekami novērtēti, ka viņš ir baidījies pieņemt izšķirošus lēmumus, ka viņš  nav spējis atbrīvoties no paralizējošajām bailēm atrasties uz skatuves un par savu nepraktiskumu.

Sapnis par spožu mūziķa karjeru kaut kur dziļi iekšā varbūt vēl gruzd, tomēr viņš nav tik naivs, lai neredzētu realitāti – viņš apzinās, ka ir gandrīz anonīms, nevienam neredzams pusmūža privātskolotājs, kurš vairs nesaprot mūsdienu pasauli. Šī pretruna nereti padara viņa uzvedību bērnišķīgu un liek izskatīties nožēlojamam arī bērnu acīs. Šķiršanās Aivaram ir sāpīgs pārsteigums, jo tas grauj viņa pārliecību, ka viņš ir bijis mājas sirds. Viņam šķita, ka visiem patīk dzīve, ko viņš bija “iekārtojis” – atmosfēra ar klasiskās mūzikas un radoša haosa piesitienu. Laulības šķiršana draud arī ar ekonomiskām sekām, jo Aivars nespēj iedomāties, kā varēs dzīvot bez enerģiskās sievas pleca.

Aivars Liepiņš
Aivars Liepiņš

Tālis Kramiņš

Tālis Kramiņš (39), aktieris Ivo Martinsons – Aivara un Lauras ģimenes draugs, kaimiņš, kurš mīl valkāt militāra stila tērpus (pat viņa apakšveļai ir kamuflāžas raksts). Uz āru izteikts alfa-tēviņš, taču ir būtiska problēma – Tālim nevar būt bērnu, taču viņš uzskata, ka par adopciju arī nevar būt ne runas.

Tālis ir konservatīvs, un tas viņam ir kopīgs ar Aivaru. Atšķirībā no drauga Tāli piesaista viss, kam ir kaut kāds sakars ar militāro sfēru: ieroči, formastērpi, visurgājēji, bunkuri, karogi, tāpēc viņš ir arī Zemessardzē. Tālim un viņa sievai nav jāiespringst par naudu, jo Tāļa mantotie meži un zeme ļauj dzīvot visai vieglu dzīvi. Nauda parādījās, pārdodot daļu no mantotā īpašuma ārzemniekiem, taču Tālis izvairās par to runāt. Vienlaikus Tālis apgalvo, ka ienīst ikvienu, kurš pārdod Latviju, ielaiž te “visādus svešos”, “izļurkā nācijas pamatus”. Aivars Tālim ir kā logs uz smalko, kulturālo pasauli, un viņš augstu vērtē abu draudzību. Lai gan Tālis ir jaunāks par Aivaru, viņš jūtas kā viņa vecākais brālis, kuram jārūpējas par vājāko.

Tālis Kramiņš
Tālis Kramiņš

Jogita Kramiņa

Jogita Kramiņa (33), aktrise Madara Botmane – Tāļa sieva, kura nodarbojas ar jogu un aizraujas ar ezotēriskām idejām. Viņa ir ļoti pievilcīga un pilnīgi vienaldzīga pret sarunām par politiku vai ekonomiku. Jogita ir atvērta avantūrām, un par tādu var uzskatīt arī kopdzīvi ar Tāli. Viņa ir pārpildīta ar enerģiju, vēlas bērnus, kuriem šo enerģiju veltīt, taču Tālis ir neauglīgs. Viņa ir ieminējusies par adopciju, bet vīrs tam nav gatavs. Tomēr Jogita ir dzīvespriecīgs, vienmēr saprotošs un izpalīdzīgs cilvēks, un laba Lauras draudzene.

Jogita Kramiņa
Jogita Kramiņa

Haralds

Haralds (18), aktieris Kārlis Dzintars Zahovskis – Aivara un Lauras dēls, gudrs jaunietis, kurš ir liela jautājuma priekšā – ko darīt ar savu dzīvi pēc skolas? Vecāku šķiršanos viņam ir nepatīkami redzēt, abi uzvedas kā idioti, taču viņš saprot, ka tas bija nenovēršami. Brīvajā laikā un meklējot savu ceļu dzīvē, Haralds veido dažādus video, filmē arī vecāku konfliktus. Video sēriju ar nosaukumu “Projekts: Šķiršanās” Haralds izmanto kā materiālu, lai iestātos kinoskolā.

Haralds
Haralds

Eva

Eva (21), aktrise Elīna Vaska – Aivara un Lauras meita, bakalaure sabiedriskajās attiecībās, vegāne un “pasaules glābēja”, kura plāno doties uz ārzemēm un kaut ko glābt. Pasaules glābšanas akcijas tiek plānotas kopā ar viņas sešdesmitgadīgo universitātes okeanoloģijas pasniedzēju Vladimiru, kurš sakarā ar nedienām savā ģimenē ievācas pie Liepiņiem. Eva ir dumpīga un vienmēr cenšas saviem vecākiem kaut ko pierādīt, visu laiku dziļi jūtot, ka nekad nav saņēmusi pietiekami daudz uzmanības.

Eva
Eva

Gatis

Pāru konsultants Gatis (55), aktieris Ģirts Krūmiņš – pieredzējis, slīpēts psihologs, kurš izstrādājis savu personīgo terapijas metodi un ar to ļoti lepojas.

Gatis
Gatis

Miķelis

Lauras tēvs Miķelis (72), aktieris Juris Bartkevičs – Sibīrijā dzimis latvietis, liels un stiprs džentlmenis, bijušais elektriķis. Vīrs ar zelta rokām. Kad ierodas ciemos, pārbauda, vai visas ierīces strādā un kaut ko nevajag salabot.

Anna

Lauras māte Anna (65), aktrise Dace Everss – latviešu valodas skolotāja, nacionālistiski noskaņota un ļoti pārdzīvo, ka meita grasās izjaukt ģimeni.

Anna
Anna

Lāsma

Pusaudze Lāsma (17), aktrise Marta Zobena – Aivara klarnetes audzēkne, kura slepeni mīl viņu.

Lāsma
Lāsma

Roberts Barkāns

Lauras bijušais draugs Roberts Barkāns (53), aktieris Ģirts Ķesteris – mākslas galerijas īpašnieks. Kaut arī attiecības ar Lauru izjuka pirms 20 gadiem, Roberts nav ticis tam pāri un cer atgūt Lauras uzmanību.

Roberts Barkāns
Roberts Barkāns

Antons

Konditors Antons (38), aktieris Ivars Krasts – Lauras beķerejas “Laureāts” uzticams darbinieks, Lauras “labā roka”.

Antons
Antons

Boriss

Miljonārs Boriss (48), aktieris Anatolijs Fečins – turīgs biznesmenis, kas vēlas pārpirkt Lauras beķerejas ķēdi. Kopā ar viņu Laura jūtas droši un atbalstoši.

Boriss
Boriss

Vladimirs

Evas draugs Vladimirs (62), aktieris Jevgēņijs Šurs – okeonologs, pasniedzējs universitātē. Evu fascinē Vladimira pasaules glābšanas idejas, viņi kopā gatavojas doties uz protestu pasākumiem pret naftas platformām Čīlē.

Vladimirs
Vladimirs

Dokumentālais stāsts “Projekts: Šķiršanās. Seriāla aizkulises” – 23. oktobrī 22.05 LTV1 un REPLAY.lv. Komiskā ģimenes drāma “Projekts: Šķiršanās” – no 30. oktobra piektdienās 21.05 LTV1 un REPLAY.lv. 30. oktobrī, svinot seriāla pirmizrādi, būs iespējams noskatīties uzreiz divas seriāla sērijas pēc kārtas. Par seriāla aizkulišu stāstiem ik nedēļu vairāk varēs lasīt arī portālā LSM.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti