Dienas ziņas

(Zīmju valodā). Dienas ziņas

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Kuldīgā norit vasaras vitrāžu festivāls

Braucošas klavieres un mini auto. Aizrit festivāls «Kuldīgas vasaras vitrāžas»

Braucošas klavieres, džeza bārs, kas pārvietojas, muzikāls mini auto, mūziķi uz garām kājām – to visu šajās dienās var sastapt Kuldīgā, kur norit festivāls "Kuldīgas vasaras vitrāžas". Piesātināta ir arī gājēju iela — tā atdota mūzikai, mākslai, performancēm un pārsteigumiem.  

Te sastopami mākslinieki gan no Latvijas, gan citām valstīm – Nīderlandes, Vācijas un Itālijas. Ielu performances ir kļuvušas par neatņemamu Kuldīgas festivāla tradīciju.

Ik reizi arī svētku rīkotāji radījuši kādu jaunu pārvietošanās līdzekli, ar ko muzicēt ielās. Daudzviet jau pazīstamas ir braucošās klavieres, iepazīts arī džeza bārs, bet šogad pirmais iznāciens ir mazajam auto.

Viens no pirmajiem to iemēģināja mūziķis Lauris Amantovs. 

"Ātrumus var saslēgt, līdz sestajam ātrumam, es tagad tikai ar trešo braucu, tad var arī uzpīpināt. Interesanti, tas tā kā bērnībā Mežaparkā tie elektromobiļi bija, varēja pa treku braukt, līdzīgs," viņš stāstīja.

Kuldīgas novads ir viens no sadarbības partneriem Liepājai, kad tā būs Eiropas Kultūras galvaspilsēta. Ielu māksla un performances ir pasākumi, uz kuriem aicinās Kuldīga. 

"Tādas ielu mākslas lietas jau vispār nevar notestēt ārpus ielas, respektīvi, to nevar izdarīt sēžot kabinetā, to var izdarīt tikai pilsētvidē tad, kad mākslinieki satiek pilsētniekus un pilsētas viesus un spēlējas ar šo satikšanās prieku," sacīja Kuldīgas kultūras centra pārstāve Krista Jansone.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti