Vārnas lidojums, Imants Kalniņš un lipīgā rokmūzika – koncertu izlase šai nedēļai

Rudens vakari satumst, un kultūras pasākumiem ir arvien lielāka loma gaismas un siltuma uzturēšanā. Tāpēc rīb un skan visas malas – romi turpināt dedzināt dvēseles ugunskuru Dobelē un Slampē, "Dzelzs vilki" kļūst jauni Rēzeknē un Tukumā, bet "Auļi" auļo Līvānos, – populārās mūzikas apvāršņus iezīmē Latvijas Radio 5 direktors, mūziķis Kārlis Kazāks.

Vārnas lidojums, Imants Kalniņš un lipīgā rokmūzika – koncertu izlase šai nedēļai
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Mārča Auziņa akustiskais koncerts 

Lapmežciema Tautas nams, 20. oktobris

Radošais kvartāls "Zeit" Līgatnē, 21. oktobris

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Kvalitatīva, pārdomāta un ļoti trenēta ģitārspēle, kas izvilina no dažādajām Mārča ģitārām interesantas jau zināmu dziesmu interpretācijas. Trīs solo albumus izdevušais ģitārists nebeidz mācīties un varētu būt interesanti redzēt, ko jaunu Mārcis ir apguvis un piedāvās instrumentālās mūzikas cienītājiem Lapmežciemā un Līgatnes "Zeitā".

Grupas "Menuets" jubilejas koncerts – "Zelta 55"

Jēkabpils Kultūras centrs, 21. oktobris

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Imanta Kalniņa dziesmas "Viņi dejoja vienu vasaru", "Alvas zaldātiņi", "Dzeguzes balss", "Dziesma, ar ko tu sācies", "Četri balti krekli", "Viņi dejoja vienu vasaru" u.c. Vai vēl ir kādi jautājumi? Adriana Kukuvasa balss, Sējānu ģitāras un "Menuets".

Vārna. Lidojums vienā cēlienā

Liepājas koncertzāle "Lielais dzintars", 21. oktobris

Izrāde "Vārna. Lidojums vienā cēlienā"
Izrāde "Vārna. Lidojums vienā cēlienā"

Reiņa Sējāna un horeogrāfes Elzas Leimanes kopdarbs, kas Liepājā izskanēs ar Liepājas simfoniskā orķestra dalību, tātad ar milzu vērienu diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā. 2016. gadā pirmuzvesta Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē, skaniskā izrāde ir gatava atgriezties ar vēl lielāku spārnu atvēzienu. Tāpat var jau aiziet arī uz kultūras namu "Wiktorija" un paklausīties Miku Dukuru. Liepājā vienmēr ir, ko darīt.

Detlefs – "Četras sienas"

Koncertzāle "Palladium" Rīgā, 21. oktobris

Pirms 20 gadiem Latvijas radio viļņus pāršalca Detlefa singls "Četras sienas". Tas ir gana garš laika posms, lai būtu vērts pārbaudīt – cik cilvēku to vēl atceras. Un Detlefs nav centies savu koncertu pārlieku reklamēt. Dziedot gan latviski, gan angļu mēlē kādā šovā atrastais  Detlefs pamanījās iegūt gana lielu atpazīstamību. Mazliet nekārtīga un lipīga rokmūzika.

"Balsis x Sigma". Koncerts "CitāDs CitāTs"

"Hanzas perons" Rīgā, 21. oktobris

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Koris "Balsis" un grupa "Sigma". Divas dažādas muzikālās pasaules, kas satikušās, jūtas labi un nevēlas atrauties. Dažādu žanru mūzika īpašā šo kolektīvu satikšanās mērcē. Ólafur Arnalds, Björk, Peter Gabriel, The Journey, Imanta Kalniņa, "Maranas", Māra Muktupāvela, Jāņa Lūsēna, Muse un citu atpazīstamu autoru un izpildītāju mūzika, visticamāk jau, ka trenētiem un prasīgiem klausītājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti