«Supernovas 2018» finālā - Liene Greifāne un Edgars Kreilis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sestdien, 3. februārī, Latvijas Televīzijas (LTV) autoru un izpildītāju konkursā "Supernova 2018" dalībnieki piedzīvojuši pirmo nervus kutinošo uzstāšanos tiešraidē. Pusfinālā uzvarēja Liene Greifāne, bet finālā tika arī Edgars Kreilis.

Dziesmas un priekšnesumus vērtēja žūrija, kuras sastāvā redzējām Latvijas Radio 5 - Pieci.lv mūzikas redaktoru un šī gada konkursa žūrijas vadītāju Rūdolfu Budzi (DJ Rudd), mūziķi un vokālo pedagoģi Jolantu Gulbi-Paškeviču un komponistu Jāni Lūsēnu. Katrā pusfinālā pastāvīgajai žūrijai pievienosies mainīgais žūrijas loceklis, un šoreiz tā bija konkursa iepriekšējās sezonas uzvarētāju "Triana Park" soliste Agnese Rakovska.

"Supernovas 2018" vadītājas lomā iejutās pieredzējusī TV dīva Dagmāra Legante un otrās "Supernovas" sezonas uzvarētājs Justs Sirmais.

Liene Greifāne

Gulbe-Paškevica atzīmē Greifānes lielo skatuves pieredzi, bet Lūsēns norāda, ka dziesmas autori ir profesionāļi.

Rakovska savukārt nosauca Greifāni par konkursa "smagsvaru", bet DJ Rudd uzsver, ka līdzautora pieaicināšana ir atmaksājusies.

Edgars Kreilis

Gulbi-Paškevicu dziesma aizrāvusi. "Ļoti forši!" vērtē žūrijas pārstāve. Lūsēns sagaidījis to, ko gaidījis visu vakaru, - spēcīgu enerģiju. Rakovskai savukārt šķita, ka Kreilis varējis izskatīties labāk. Arī Rakovskai šķiet, ka Kreiļa lielākais trumpis ir enerģētika. DJ Rudd atzīmē Kreiļa mērķtiecīgo darbošanos. DJ Rudd pamanījis dziesmā gramatikas kļūdas.

Sudden Lights

Gulbe-Paškevica uzsvēra, ka izbaudījusi dziesmu, Jānis Lūsēns atzina, ka piedziedājuma trūkums ir izaicinājums, Rakovskai dziesma asociējās ar amerikāņu filmu. Viņa uzsvēra, ka dziesmai ir noskaņa. DJ Rudd atzinās, ka grupa viņam simpatizē, taču konkursā ir jākritizē. Piebalsu izmantojums neesot attaisnojies.

Agnese Stengrevics

Jolanta Gulbe-Paškevica pievērsa uzmanību dziedātājas balss problēmām, savukārt Rakovska izteica komplimentu dziedātājas tēlam, tikmēr DJ Rudd norādīja, ka dziesma izkrīt no konteksta. Tai vajadzēja radīt citādas emocijas.

DVINES

Jolanta Gulbe-Paškeviča no "Dvīnēm" gaidījusi mazliet vairāk vokāli, jo zina, ko meitenes spēj. Jānim Lūsēnam tas šķitis izjusts priekšnesums, bet vokāls bija jāparāda vairāk. Agnesei Rakovskai priekšnesums ļoti paticis priekšnesums. "Šī dziesma nav īpaši oriģināla, taču jūs esat vokāli saderīgas un vizuāli skatīties uz jums ir kā maza sireāla pasaka," izteicās Rakovska. DJ Rudd savukārt novērtēja dziesmu kā īsta popdziesmu bez vērā ņemamiem brāķiem. "Svarīgi, kā tai izdosies piesaistīt uzmanību pārējo konkursa popdziesmu vidū," norādīja DJ Rudd.

Rahu the Fool

Jolanta Gulbe-Paškeviča atzina, ka kantrī nav viņas mīļākais mūzikas stils, taču grupa bija silta un mīļa kā multenes varoņi. Arī Jānis Lūsēns atzīmēja sirsnīgumu priekšnesumā, kas noteikti piesaistītu hipsterus. Vienīgi pietrūcis uzrāviena uz beigām, bet kopumā pozitīvs priekšnesums. Agnesei Rakovskai šķitis, ka ta sir tautai tuvs kolektīvs, bet dziesma vienveidīga un sevi ātri izsmeļ. DJ Rudd norādīja, ka "Rahu the Fool" tā bija pavisam neslkta debija. Šis skanējums sāk iederēties popmūzikā - kaut kas harizmātisks ir!

Katrīna Gupalo and The Black Birds"

Jolanta Gulbe-Paškeviča paslavēja Gupalo par muzikālo profesionalitāti, bet Jānis Lūsēns atzina, ka jūt - ir laba muzikālā izglītība. Tikmēr Agnesei Rakovskai licies, ka Gupalo ir ļoti simpātiska kā dziedātāja, bet personība ir lielāka par dziesmu. DJ Rudd norādīja uz brodvejiskumu, teatralitāti dziesmā un "sasodīti" lipīgu piedziedājumu.

Katrā konkursa pusfinālā startēs septiņi dalībnieki, bet iespēju sacensties finālā iegūs tikai divi.

Otrajā pusfinālā 10. februārī startēs grupa "Hupnotic", MADARA, Markus Riva, "In My Head", RITVARS, Monta, "RIGA Reggae".

Savukārt trešajā pusfinālā 17. februārī piedalīsies Jenny May, Ed Rallidae, Katrīne Lukins, Lauris Valters, MIONIA, Kris & Oz, kā arī Laura Rizzotto.

"Supernovas 2018" tiešraides, ko LTV 1 tiešraidē no Rīgas kinostudijas varēs vērot katru februāra sestdienas vakaru, vadīs šarmantā TV dīva Dagmāra Legante un otrās "Supernovas" sezonas uzvarētājs Justs Sirmais.

Sadarbībā ar LSM.LV paralēli TV tiešraidei ik sestdienas vakaru notiks alternatīvā "Supernovas 2018" tiešraide, ko vadīs Latvijas Radio 5 - Pieci.lv ētera personība un mūzikas eksperts Toms Grēviņš kopā ar komiķi un Eirovīzijas entuziastu Edgaru Bāliņu.

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti