Dziesmu un Deju svētku studija

Lolitas brīnumputns

Dziesmu un Deju svētku studija

Dziesmu un deju svētku studija

Vērmanes dārzā aizvadīts danču vakars

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Tik jestru dancošanu Vērmanes dārzs nav piedzīvojis kopš iepriekšējiem Dziesmu un deju svētkiem. Galvenais noteikums, lai izsekotu līdzi deju soļiem – esot jāskatās uz kaimiņu, kurš izskatoties kompetents.

“Skroders sēž uz aku”, “Mugurdancis”, “Pankūkas” un “Cūkas driķos” – tie ir tikai daži no dančiem, pie kuriem svešumā dzīvojošie latvieši liek kārtīgi pasvīst saviem tautiešiem. Lietus ir aizbaidīts, un arī temperatūra uz deju plača pacelta vismaz par 10 grādiem.

Sastaptā dejotāja Signe Groznija atzīst, ka ir fantastiski beidzot atgriezties dzimtenē un satikt draugus, savukārt deju kolektīva “Kvēle” dejotāji uzsver, ka svarīgākais ir dejotprieks un vēlēšanās dejot.

Un, ja kāds nav atnācis kopā ar deju kolektīvu, tad danču laukumā kautrība jāmet pie malas un pie rokas jāķer tuvākais svešinieks.

Žans Pjērs no Šveices ieradies uz kāzām un, lai gan  Dziesmu svētkos pirmoreiz bijis pirms 25 gadiem, latviešu tautas dejas dejo pirmoreiz mūžā.

Dziesmu un deju svētku laikā dzimtenē viesojas arī latvieši no Britu salām, kuri pirms sešiem gadiem apvienojušies folkloras kopā “Kokļu zapte”. Šī ir viņu pirmā uzstāšanās Latvijā, lai arī tautiešus citviet pasaulē viņi apciemojuši bieži.

Starp naskajiem dancotājiem acīgākie pamanīs arī mūsu svētku studijas vadītāju, kurš arī acīmredzami nespēj turēties pretim jestrajiem mūzikas ritmiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti