Par aizvadītajos Dziesmu svētkos gūtajām traumām lielākā apdrošināšanas atlīdzība – 750 eiro

"Swedbank" Dzīvības apdrošināšanai adresētie pieteikumi apdrošināšanas lietās liecina, ka XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki aizvadīti bez smagām traumām. Šobrīd pieteikts 61 apdrošināšanas gadījums, aptuveni trīs ceturtdaļas no tiem ir vieglu traumu gadījumi. Lielākā izmaksa par gūtajām traumām sasniegusi 750 eiro, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāvji.

"Kopumā var teikt, ka svētki aizvadīti bez smagiem starpgadījumiem. Lielākoties tika saņemti pieteikumi par vieglu traumu gadījumiem, piemēram, brūcēm, sasitumiem, saišu sastiepumiem un pamežģījumiem. Apkopojot informāciju par negadījumiem, var secināt, ka traumas gūtas koncertu un mēģinājumu laikā dejojot, kā arī dodoties uz vai no mēģinājumiem, pakrītot lielā ļaužu burzmā," norādīja"Swedbank" Dzīvības apdrošināšanas pārdošanas atbalsta daļas Produktu līnijas vadītāja Lana Ratniece.

"Dziesmu svētki ir izcils paraugs sadarbībai visos līmeņos. Svētku atbalstītāju pienesums bija būtisks arī dalībnieku ikdienas nodrošinājumam, un apdrošināšana ir viens no svarīgajiem elementiem tajā. Analizējot svētkus, redzam, ka gadu no gada mainās uzvedības modeļi un paradumi, lielāka uzmanība tiek pievērsta pašu drošībai un preventīvai informēšanai. To ir secinājuši gan sabiedriskās kārtības un drošības atbildīgie dienesti, gan apliecinājumu tam redzam arī apdrošināšanai pieteikto gadījumu skaitā," akcentēja svētku izpilddirektore Daina Markova.

Ja noticis apdrošināšanas gadījums, svētku dalībnieki apdrošināšanas atlīdzību var saņemt, uzrādot svētku dalībnieka karti un iesniedzot nepieciešamos dokumentus "Swedbank" internetbankā ("Swedbank" klienti) vai klātienē "Swedbank" filiālēs visā Latvijā (visi svētku dalībnieki). Ja vēl kāds nav paguvis pieteikt apdrošināšanas gadījumu, to iespējams izdarīt līdz 10.07.2026.

"Swedbank" apdrošināja Dziesmu un deju svētku dalībniekus, organizatorus un brīvprātīgos, polises segums ietvēra dzīvības apdrošināšanu ar nelaimes gadījumu papildapdrošināšanu invaliditātes un traumu gadījumā svētku norises laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti