Uzraugs: Mežaparka estrādes ārējo kāpņu konstrukcijas ir drošas

Mežaparka estrādes ārējās kāpnes ir drošas lietošanai, pēc izskanējušajām bažām par to šūpošanos ir secinājis Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB).

Seko līdzi Dziesmu un deju svētkiem!

Sabiedriskie mediji no 30. jūnija līdz 9. jūlijam pārraidīs XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku norises.

Viss saturs par Dziesmu un deju svētkiem saplūdīs sabiedrisko mediju portālā LSM, kur rādīs Dziesmu un deju svētku norišu tiešraides. Portālā pieejams svētku pārraižu kalendārs un plašs oriģinālsaturs.

BVKB 5. jūlijā saņēma informāciju, ka koru mēģinājuma laikā, izmantojot Mežaparka estrādes ārējās metāla konstrukcijas kāpnes, ir novērota to šūpošanās. Svētku dalībnieki uztraucās par personīgo drošību.

Uzraugs pieprasīja būves īpašniekam sniegt informāciju par veiktajām drošības pārbaudēm Dziesmu svētku laikā. BVKB inspektori apsekoja būvi. 

Pēc pārbaudes BVKB secināja, ka Mežaparka estrādes ārējās kāpnes ir drošas ekspluatācijai, ievērtējot arī metāla konstrukcijas dinamiku, cilvēkiem lielā apjomā pārvietojoties pa tām.

KONTEKSTS:

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esoša valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti