Panorāma

Levits pateicas par iespēju kalpot Latvijai

Panorāma

Panorāma

Apmeklētājus Mežaparkā pārsteidz augstās ēdienu cenas

Nomas maksas Dziesmu svētku ēdinātājiem par augstu

Vairāki tūkstoši eiro jāsamaksā par vietu vien, kur pārdot maltītes izsalkušākajiem Dziesmu un deju svētku dalībniekiem vai apmeklētājiem. Tāpēc ēdinātāji spiesti ēdienam likt augstākas cenas. Cilvēku attieksme nav viennozīmīga, dažiem cenas pieņemamas, daži pauž neapmierinātību. Dziesmu un deju svētku organizatori cenas neuzskata par augstām un teic, ka tās neatšķiras no ēdinātāju cenām citviet pilsētā.  

Lai Mežaparka Lielajā estrādē un Daugavas stadionā koncertu un ģenerālmēģinājumu laikā darbotos ēdināšanas pakalpojumi, ēdinātājiem nomas vieta bija jāizcīna konkursā. Prasības – reģistrēts atbilstoši normatīvajiem aktiem, nav nodokļu parādu un citi visiem pieņemami punkti. Taču sociālo mediju diskusijās par ēdienu cenām izceļas cits aspekts – tirgotāju telšu nomas maksas.

"Nomas maksas… ehhh. Viņas ir diezgan augstas, jā. [..] Tas nozīmē līdz ar to arī šeit, protams, cenas…. Mums kā pārdevējiem ir jārēķinās ar to, ka ir jānopelna, un cenas, protams, līdz ar to ir uz augšu," atzina tirgotāja Viktorija.

Ēdinātāju nomas maksa Daugavas stadionā variē no 3,3 līdz 5 tūkstošiem eiro par trīs dienām. Atsevišķi jāpiemaksā gadījumā, ja ēdinātājs vēlas tirgot arī alu vai sidru.

Ēdināt Mežaparkā ir mazliet dārgāk – četru dienu nomas maksa svārstās no 4,3 līdz gandrīz 8 tūkstošiem eiro.

Ēdinātājiem savas izmaksas ir jāatpelna, tāpēc apmeklētājus un dalībniekus cenas var nepatīkami pārsteigt. Taču viens no konkursa pretendentu vērtēšanas aspektiem bija cenas, kas būtu pieejamas plašam sabiedrības lokam.

"Ļoti dārgas, pārāk dārgas, diezgan traki ir, es gandrīz visu savu stipendiju iztērēju. [..] Viss ir dārgs, viss ir pārcenots, arī saldējumi veikalā ir lētāki, es nepirktu vienu ābolu par eiro, jā, un vienu riekstiņu par eiro piecdesmit," atzina Ogres Tehnikuma deju kolektīvs "Solis" dalībnieki.

Nomas maksu veido izdevumi, kas saistīti ar teritorijas nomu, uzkopšanu, apsargāšanu, servisu nodrošināšanu un dažādiem citiem gatavošanās darbiem.

Dziesmu un deju svētku izpilddirektore Daina Markova skaidroja, ka "ir kaut kādas pozīcijas, par kurām mēs tomēr maksājam arī, mums ir atlaides, bet mēs maksājam, piemēram, "Rīgas mežiem" apkopšanas izdevumus. Tās izmaksas ir cēlušās, to mēs zinām visi. Atkritumu izvešana, apkopšana, teritorijas uzkopšana."

"Bet kopumā skatoties uz cenām, kādas ir Mežaparkā, tās nebūt nav augstākas, nezinu... pilsētā vai jebkurā vietā, kur aizejam paēst, nopirkt kafiju vai tēju," apgalvoja Markova.

Tomēr attieksme nav viennozīmīga un var sastapt cilvēkus, kam cenas šķiet pieņemamas vai kam cenas, izsalkuma pārņemtiem, vairs nav svarīgas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti