Rīta Panorāma

Pasaulei tuvojas "El Ninjo" klimatiskais fenomens

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Deja ir mana otrā dvēsele. Reiņa Rešetina stāsts

Deja ir viņa otrā dvēsele. Horeogrāfs Reinis Rešetins lielkoncertā «Balts» debitējis virsvadītāja godā

"Deja ir mana otrā dvēsele. Mana cerība ir, ka mēs visi no "Arēnas Rīga" iznāksim baltāki, tīrāki un redzēsim katrs savā sirsniņā šo baltumu" – tā sacīja horeogrāfs Reinis Rešetins, kurš šogad Dziesmu un deju svētkos lielkoncertā "Balts" debitēja virsvadītāja godā.

Reinis Rešetins paspēj visu, gan aprunāties ar dejotājiem un ziņot viņiem par izmaiņām grafikā, gan domāt par horeogrāfiju, gan būt par vienu no koncerta virsvadītājiem. Viņš ir visur, viņš paspēj visu, un visi dejotāji viņu pazīst. 

Dejotāja Rasa raksturoja Reini Rešetinu kā ļoti radošu horeogrāfu: "Es atceros, kad taisījām deju "To pie rokas dancināju", viņš burtiski ļāva mums dejot tā, kā mums pašiem ērtāk, kā labāk plūst stāsts, kā stāsts stāstās labāk. Kā raitāk ritēja, tā mēs drīkstējām darīt, un tā arī beigās tika iestudēts."

Seko līdzi Dziesmu un deju svētkiem!

Sabiedriskie mediji no 30. jūnija līdz 9. jūlijam pārraidīs XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku norises.

Viss saturs par Dziesmu un deju svētkiem saplūdīs sabiedrisko mediju portālā LSM, kur rādīs Dziesmu un deju svētku norišu tiešraides. Portālā pieejams svētku pārraižu kalendārs un plašs oriģinālsaturs.

Savukārt dejotāja Anna pauda, ka mācīties dejot kopā ar Reini Rešetinu bijusi fantastiska pieredze. 

Rasa norādīja, ka virsvadītājs Rešetins dejā ienes laikmetīgās dejas elementus.

"Tas uzreiz atdzīvina deju, atdzīvina stāstu, un viņam ir vieglāk kā horeogrāfam piepildīt savas idejas," sacīja dejotāja.

Līdz dejai Reinis Rešetins nonācis četru gadu vecumā. Viņš pats pastāstīja, ka nāk no Smiltenes, un ģimenē visi dejojuši tautas dejas.

"Mamma ar tēti aizveda mani uz dejām, un tā es dejoju, deju dejoju. Kā jau visiem mums ir bijis, bija krīze dejošanas jomā, bet vecāki man palīdzēja to izturēt, un tagad deja ir mana otrā dvēsele," atminējās Rešetins.

"Devītajā, desmitajā klasē, kad es aizgāju uz vidusskolu, fizikas skolotājam teicu, ka man fiziku vajadzēs, bet minimāli, jo es būšu dejotājs jeb deju pedagogs. Tā es esmu darbojies un to visu turpinājis līdz šim mirklim, un tā arī turpināšu."

Skatuviskās dejas lielkoncertā "Balts" Reinim Rešetinam uzticēts virsvadītāja gods. Viņa pārziņā bija sešas intermēdijas, kā arī viena deja, kurai viņš pats veidojis horeogrāfiju.

"Intermēdijas tiek veidotas kopā ar Artūru Nīgali, kurš ir laikmetīgās dejas dejotājs. Es cenšos simbiozēt latviešu skatuvisko deju kopā ar laikmetīgo deju. Viņas ir mazliet citādākas, tiek papildinātas ar scenogrāfiskām projekcijām," skaidroja virsvadītājs.

Koncerta noslēgumā virsvadītājs Reinis Rešetins saņēma vienas no lielākajām ovācijām, ko viņam veltīja visi dejotāji.

Viņam bija arī kāds vēlējums pārējiem: "Es ceru, ka mēs katrs noķersim balto tīrradni, kas mūsos ir iekšā. Mans vēlējums, mana cerība, ka mēs iziesim visi no arēnas, un mēs būsim baltāki, tīrāki, un mēs redzēsim katrs savā sirsniņā, savā dvēselē to baltumu."

8. jūlijā gan visus dejotājus, gan Reini Rešetinu varēs sastapt arī Daugavas stadionā deju lieluzvedumā "Mūžīgais dzinējs".

Skatuviskās dejas lielkoncerta "Balts" ierakstu iespējams noskatīties šeit:

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti