Londonas arhitektūras festivālā Rīgu pārstāvēs Arnita Melzoba

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šogad Rīgu prestižajā starptautiskajā Londonas arhitektūras festivālā, kas notiek jau 10. reizi, pārstāvēs jaunā arhitekte Arnita Melzoba, kuru konkursa kārtībā izvēlējās Britu padomes atlases komisija Londonā. Festivālā tiek pārstāvētas valstis no visas pasaules, tostarp pat Čīle, Taivāna un Nigērija.

Arnita Melzoba no 9. līdz 21. jūnijam piedalīsies arhitektūras festivāla ietvaros notiekošajā starptautiskajā arhitektūras plenērā, kura pamattēma ir “Arhitekti – emigranti Londonā”. Plenēra laikā 10 arhitektu komandas pētīs iebraucēju arhitektu ietekmi uz Londonas arhitektūru, īpašu uzmanību pievēršot ungāru izcelsmes arhitekta Erno Goldfingera projektētajai modernisma ikoniskajai ēkai Belfrona tornim un meklējot risinājumus ēkas un teritorijas nākotnes vīzijai un attīstībai. Noslēgumā notiks publisks simpozijs, kā arī tiks izstrādāts katalogs ar plenēra laikā radītajiem projektiem un veiktajiem pētījumiem. Plānotas vēstniecību un kultūras institūtu organizētas diskusijas.

„Dalība Londonas arhitektūras festivālā neapšaubāmi ir lieliska iespēja iegūt starptautisku praksi un veidot starptautiskus kontaktus. Tomēr vienlaikus tā ir arī liela atbildība – pārstāvēt Rīgu un Latviju šādā nopietnā pasākumā. Esam pārliecināti, ka arhitektei Arnitai Melzobai tas lieliski izdosies. Londonā gūtās atziņas viņa apkopos referātā, ko prezentēs mūsu organizētājā ikgadējā Šmēlinga konferencē rudenī, kas veltīta Rīgas mājokļu un īpaši tās mikrorajonu attīstībai,” atzīmē Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis.

Lai atlasītu pretendentu, kas pārstāvēs Rīgu Londonas arhitektūras festivālā, Rīgas pilsētas arhitekta birojs sadarbībā ar Latvijas Arhitektu savienību un Britu padomi Latvijā šā gada martā organizēja pretendentu konkursu, aicinot iesniegt CV, motivācijas vēstules un darbu izlasi. Trīs pretendentu pieteikumi tika nosūtīti Britu padomes atlases komisijai Londonā, kas dalībai izvēlējās arhitekti Arnitu Melzobu.

Arnita Melzoba arhitekta kvalifikāciju ieguvusi Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē 2011. gadā. Apmaiņas programmu ietvaros studējusi Milānā, Trondheimā un Oslo. Darba pieredzi gūta, strādājot arhitektu birojos GMARP (2006-2007) un ARHIS (2007-2013). Kopā ar arhitektu Kārli Melzobu nodibinājusi arhitektu biroju "Gaiss", kurā praktizē kopš 2013. gada. 2014. gadā ieguvusi arhitekta prakses sertifikātu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti