Ziemassvētku recepte: Ko darīt ar pāri palikušajiem kāpostiem vai zirņiem?

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Starp daudzajiem svētku ēdieniem neiztrūkstoša Ziemassvētku galda klasika ir štovēti kāposti un pelēkie zirņi. Ko darīt, ja tie pēc svētkiem paliek pāri? Vai tos var izmantot arī citos ēdienos?

 „Štovēti skābi kāposti Ziemassvētku galdā nereti ir salikti par daudz," stāsta veģetārā uztura skolas „Vegus" vadītāja Dita Lase. „Un tad tos var taisīt kartupeļu sacepumā. Ir vairāki veidi. Var sarīvēt kartupeļus kā kartupeļu pankūkām un likt klāt štovētus kāpostus apmēram vienādās daļās, sajaukt ar sakultu olu, likt veidnē un cept cepeškrāsnī. Otrs veids ir ņemt kartupeļus, vislabāk vārītus, sagriezt šķēlēs vai kubiciņos, vai samīcīt biezputrā, un tad likt kārtām kartupeļus un kārtām kāpostus. Un pārliet vai nu ar sakultu olu un pienu vai skābu krējumu, vai arī vienkārši skābu krējumu. Pēc vēlēšanās var pielikt garšvielas - piestāvēs, piemēram, sinepes vai ķiploks. Jācep apmēram 30-40 minūtes, kamēr virsiņa paliek zeltaina. Ja cep ar krējumu, tas sarecē. Tikai nevar būt krējuma izstrādājums, jābūt īstam krējumam."

Uz jautājumu, kā Dita ar šo recepti iepazinusies, viņa saka - pie manis parasti turas receptes, kas ir gatavošanas princips. „Un sacepums ir gatavošanas princips - mainu pildījumus, kas man ienāk prātā. Palika skābi kāposti - ielieku tos. Bet tikpat sekmīgi tur varētu likt arī pelēkos zirņus - samaltu pastētē un liktu kārtām kartupeļus, kārtām zirņu pastēti. Pelēkos zirņus izmantot arī kotletītēm - samaļ putrā vai samīca ar stampu, tiem ir daudz olbaltumvielu un tie paši turas kopā, pat olu nevajag klāt. Tad liek garšvielas, ko gribas, pieliek kādu dārzeni vai zaļumus, lai buķete bagātīgāka, var pielikt arī rīvmaizi. Taisa kotletes un cep uz pannas."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti