Sadaļas Sadaļas

Svanetijas garšaugu sāls. Pagatavo pats!

Svanetijas garšaugu sāls cēlies no Augšsvanetijas Lielajā Kaukāzā. Kalnu ciematos tiek uzskatīts, ka garšaugi, kurus te, 1800 metru augstumā, novāc un pēc tam sajauc, veicina ilgmūžību. Maisījuma sastāvdaļas ir zināmas, kaut arī tās bieži vien atšķiras, taču proporcijas ir noslēpums – te atliek eksperimentēt pašam! Svanetijas garšaugu sāli pievieno mērcēm, zupām, salātiem, miltu un kartupeļu ēdieniem. Iedvesmojieties no šīs receptes un izveidojiet paši savu veselīgo garšaugu sāli!

Sastāvdaļas

  • sāls
  • ķiploks
  • samtenes
  • koriandrs
  • dilles
  • paprikas pulveris
  • kaltēts sierāboliņš

Pagatavošana

Lilija gatavo Svanetijas garšaugu sāli

Sālim pievieno dažādus garšaugus un visu samaisa. Ķiplokam jābūt svaigi saberztam piestā, bet sierāboliņam – kaltētam. Gruzijā sierāboliņu sauc par “utskho suneli” (“svešo garšvielu”), jo vairumam cilvēku šis augs nav zināms. Sēklas vislabāk saberzt piestā. Tad tās ir smaržīgākas un padara garšu intensīvāku.

Receptes

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt