Rucavas baltais sviests. «Iekodies Kurzemē» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Televīzijas raidījums "Iekodies Kurzemē" dodas garšas ekspedīcijā pie saimnieces uz Rucavu un pēta, kas ir tas īpašais «baltais sviests». Piedāvājam baltā sviesta recepti.

Sastāvdaļas:

  • 1 l krējuma
  • 400 ml vājpiena rūgušpiena

Pagatavošana:

  1. Bļodā liek pāris karotes bieza lauku krējuma.
  2. Kuļ, līdz krējums sāk saiet sviestā.
  3. Tad bļodu liek uz plīts vai karsta ūdens peldē un pasilda. Kad masa nedaudz pakususi, sāk aktīvi maisīt, panākot, ka atdalījušās paniņas tiek atkal iemaisītas viendabīgā masā, kas nu iegūst krēmveidīgu konsistenci.
  4. Tad bļodā atkal pievieno pāris karotes ar krējumu, un viss process atkārtojas atkal un atkal – līdz viss krējums izmantots.     
  5. Pašās beigās pievieno labu vājpiena rūgušpienu. Visu samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un papildu garšvielas pēc izvēles (var pievienot smalki sakapātus ķiplokus, zaļumus u.tml.) 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti