«Pasta karbonara» – «Gatavo dabā» recepte

LTV1 skatītāji no septembra sākuma ik otrdienu plkst.19.30 var vērot raidījumu "Gatavo dabā", kurā ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis kopā ar kādu, kurš mīl dabu tikpat ļoti, cik viņš pats, dodas dabā, lai izzinātu, izgaršotu un gatavotu.

Trešajā garšu ekspedīcijā Renārs Purmalis gatavot devās dodas uz Skaistkalnes puses mežiem. Kopā ar meža ekspertu Kasparu Riži un jauno talantīgo garšu pētnieku Ritvaru Tomu Loginu viņi izzināja brūklenes. Gan to dabiskajā vidē, gan uz šķīvja. Kaspars izstāstīja, kā un kur tās aug, Toms - kā brūklenes fermentēt, bet Renārs pagatavoja pīli ar brūklenēm. Tāpat raidījumā gatavota "pasta karbonara" un priežu sviestā cepts puķkāposts.

"Pasta karbonara" recepte:

Sastāvdaļas: 

  • "Spagetti"
  • Sīpols
  • Kūpināta cūkas karbonāde
  • Saldais krējums
  • Cietais siers pasniegšanai

Gatavošana:

  1. Novāra katliņā "spagetti" makaronus un, kad tie vēl cieti, noņem no uguns un atstāj malā, kamēr taisa mērci.
  2. Mērcei apcep sīpolus, sagrieztus mazos kubiņos, un kūpinātu cūkas karbonādi.
  3. Pievieno saldo krējumu un pavāra vienu minūti.
  4. Liek klāt pastu un pasautē visu vēl vienu minūti, kamēr pasta uzsūc garšu no mērces.
  5. Pasniedz, pārberot ar rīvētu cieto sieru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt