Janīna Jurgeleviča
Lietuviete Janīna ir šīs kompānijas klusākā sieva, taču, kā zināms, tie klusākie ūdeņi ir tie dziļākie, un šī reize nav izņēmums. Janīna izrādās ne vien lieliski auž, bet arī gatavo. Taču galvenais – viņa ir laba organizatore, jo spēj sarīkot neaizmirstamus svētkus ar lietuviešu dejām, dziesmām un, protams, arī bagātīgu mielastu. Janīna dzīvo Staļģenē, un tā vien šķiet, ka viņas viesību rīkošanā piedalījās ne tikai Staļģenes ciems, bet viss Jelgavas novads.
Ar visām Latvijas saimniecēm un viņu receptēm var iepazīties te.
Cepta siera salāti
Sastāvdaļas:
- Dažādi svaigo lapu salāti (spināti, ledus salāti, salātu baldriņi)
- Marinētas bietes
- Balzametiķis
- Siers
- Olas
- Milti
- Rīvmaize (ar papriku)
- Saldā čili mērce
- Ķiploki
- Bazilika pesto
- Sāls
- Olīveļļa
Pagatavošana:
Uz šķīvja kārto dažādus svaigo lapu salātus un no balzametiķī iemarinētām bietēm izgrieztas bumbiņas. Pa virsu liek olā, miltos un rīvmaizē apviļātas un apceptas siera šķēlītes. Sajauc balzametiķi, saldo čili mērci, saspiestu ķiploku, sāli, bazilika pesto un olīveļļu un īsi pirms pasniegšanas pārlej pāri salātiem.