Kūka «Napoleons» - «Īstās Latvijas saimnieces» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Televīzijas raidījuma “Īstās Latvijas saimnieces” dalībniece lietuviete Janīna Jurgeleviča ciemiņus uzņem Staļģenes ciemā, kur cienā ar cepta siera salātiem, cepelīniem un kūku "Napoleons".

Janīna Jurgeleviča

Lietuviete Janīna ir šīs kompānijas klusākā sieva, taču, kā zināms, tie klusākie ūdeņi ir tie dziļākie, un šī reize nav izņēmums. Janīna izrādās ne vien lieliski auž, bet arī gatavo. Taču galvenais – viņa ir laba organizatore, jo spēj sarīkot neaizmirstamus svētkus ar lietuviešu dejām, dziesmām un, protams, arī bagātīgu mielastu. Janīna dzīvo Staļģenē, un tā vien šķiet, ka viņas viesību rīkošanā piedalījās ne tikai Staļģenes ciems, bet viss Jelgavas novads.

Ar visām Latvijas saimniecēm un viņu receptēm var iepazīties te. 

Kūka "Napoleons" 

Sastāvdaļas: 

Mīklai:

  • 500g mitu
  • 500g sviesta
  • 500g skāba krējuma

Krēmam:

  • 200g sviesta
  • 6 ēdamk. miltu
  • 1l piena
  • 300g cukura
  • 6 olu dzeltenumi
  • Vaniļas pāksts sēkliņas

Istabas temperatūrā paturētu sviestu sagriež mazos kubiņos, piesijā miltus, pieliek krējumu un visu rūpīgi samaisa. Mīca, lokot vairākām kārtām. Uz 12 stundām liek ledusskapī. Pēc tam sadala piecās daļās, katru izrullē, klāj uz cepamplāts un cep cepeškrāsnī zeltaini brūnas.

Uz pannas izkausē sviestu, iesijā miltus.

Pienam pievieno cukuru un uzvāra. Pieliek klāt sviestu ar miltiem. Vāra. Lēni maisot, pievieno sakultus olu dzeltenumus un vaniļas pāksts sēkliņas. Atdzesē un saputo. Smērē starp iepriekš izceptām un atdzesētām mīklas plātnēm. Gatavo kūku pārkaisa ar mīklas drumstalām. Pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti