Cepelīni - «Īstās Latvijas saimnieces» recepte

Latvijas Televīzijas raidījuma “Īstās Latvijas saimnieces” dalībniece lietuviete Janīna Jurgeleviča ciemiņus uzņem Staļģenes ciemā, kur cienā ar cepta siera salātiem, cepelīniem un kūku "Napoleons".

Janīna Jurgeleviča

Lietuviete Janīna ir šīs kompānijas klusākā sieva, taču, kā zināms, tie klusākie ūdeņi ir tie dziļākie, un šī reize nav izņēmums. Janīna izrādās ne vien lieliski auž, bet arī gatavo. Taču galvenais – viņa ir laba organizatore, jo spēj sarīkot neaizmirstamus svētkus ar lietuviešu dejām, dziesmām un, protams, arī bagātīgu mielastu. Janīna dzīvo Staļģenē, un tā vien šķiet, ka viņas viesību rīkošanā piedalījās ne tikai Staļģenes ciems, bet viss Jelgavas novads.

Ar visām Latvijas saimniecēm un viņu receptēm var iepazīties te. 

Cepelīni

Sastāvdaļas:

  • Kartupeļi
  • Sāls
  • Kartupeļu ciete
  • Maltā gaļa
  • Sīpoli
  • Svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana:

Veidojot kartupeļu masu, izmanto ⅓ samīcītus vārītus kartupeļus un ⅔ svaigi rīvētus kartupeļus, kam nospiesta liekā sula. Abas kartupeļu masas samaisa, pievieno sāli un nedaudz kartupeļu cietes. Rūpīgi samīca.

Pildījumam izmanto malto gaļu, kurai pievienoti sagriezti un apcepti sīpoli, sāls un svaigi malti melnie pipari.

No kartupeļu masas plaukstā veido apaļus plāceņus, kuriem vidū liek gaļas masu, un veido iegarenus cepelīnus. Liek verdošā ūdenī, kam pievienots sāls, askorbīnskābe (lai cepelīni nekļūst melni) un kartupeļu ciete (ūdenim jābūt kā biezam ķīselim). Kad cepelīni uzpeld, tie ir gatavi.

Pasniedz ar tradicionālo lietuviešu mērci „Kastinis” („Kastinys”), kuru gatavo no sviesta, skābā krējuma un ķiplokiem, vai baraviku saldkrējuma mērci.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti