Lēcu biezzupa ar bekonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Dzirdot vārdu "zupa", cilvēki, kas nav pieraduši tādu gatavot, var nobīties. Šī būs recepte zupas veidam, kas nevar neizdoties, – biezzupai. Nebūs arī jādomā par ilgu gaļas gatavošanu, jo sastāvā ir bekons. Ja turi rūpi par holesterīnu un tauku saturu ēdienā, bekona vietā var paņemt tītara šķiņķi vai vistas ruleti. Īsta olbaltumvielu bumba aukstam laikam!

Četrām porcijām nepieciešams:

  •     1 dārzeņu buljona kubiņš
  •     1 litrs ūdens
  •     1 glāze sarkano lēcu (200 ml)
  •     1 sīpols
  •     2 daiviņas ķiploka
  •     1 burkāns
  •     1 selerijas kāts
  •     100 grami bekona
  •     puse tējkarotes oregano garšvielas
  •     sāls, melnie pipari, sarkanie pipari

Pagatavošana:

  •     Sīpolu un ķiploku smalki sakapā.
  •     Burkānus un seleriju sagriež nelielos gabalos.
  •     Katlā ar biezu dibenu ielej 2 ēdamkarotes eļļas, uzkarsē, pievieno visus dārzeņus un cep 5 minūtes.
  •     No kubiņa un ūdens izveido buljonu – nepieciešams 1 litrs.
  •     Katlā pievieno sausas, noskalotas lēcas, ko pārlej ar buljonu. Gatavo 15 minūtes.
  •     Kad lēcas gatavas, pievieno sāli, divu veidu piparus, oregano. Visu katla saturu samaisa un ar rokas blenderi blendē līdz biezzupas konsistencei.
  •     Bekonu sagriež nelielos gabalos un apcep uz sausas pannas līdz kraukšķīgai garoziņai.
  •     Zupu pasniedz, virsū uzberot bekona šķēlītes.

Recepte LSM.lv pirmo reizi publicēta 2022. gada 2. novembrī.

Stāsti par pākšaugiem

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti