Labie darbi virtuvē

«Labie darbi virtuvē» 3. sērija. Saruna ar Datu skolas vadītāju Niku Aleksejevu

Labie darbi virtuvē

«Labie darbi virtuvē» 5. sērija. Saruna ar «Bona Fide Latvia» brīvprātīgo Terēzi Nicmani

Labie darbi virtuvē. Saruna ar @helpjānis iniciatīvas uzsācējiem Filipu un Elizabeti

Krāsainie vasaras salāti ar krāsnī ceptiem ziedkāpostiem un cukurotiem citroniem

Līdz ar siltāka laika iestāšanos mainās arī gastronomiskās vēlmes - krāsainie salāti būs labi piemēroti bezrūpīgai maltītei vasarīgos laika apstākļos. Gatavo salātus, sekojot šefpavāra Uģa Veita ieteikumiem Latvijas Televīzijas raidījuma “Labie darbi virtuvē” ceturtajā sērijā! Ar norādīto sastāvdaļu daudzumu salāti pietiks trim četriem ēdājiem.

Nepieciešams:
•    250 g konservētu turku zirņu,
•    1 fenhelis,
•    1 Āzijas kāposts jeb pakčojs,
•    1 bunte jauno spinātu,
•    500 g dažādu tomātu,
•    500 g ziedkāpostu,
•    3 citroni,
•    1 buntīte redīsu,
•    1 ķiploka daiviņa,
•    ½ tējkarotes kardamona,
•    ½ tējkarotes muskatrieksta,
•    ½ tējkarotes kanēļa,
•    1 ēdamkarote kurkumas,
•    ⅓ tējkarotes krustnagliņu,
•    1 tējkarote kumina,
•    100 g brūnā cukura,
•    100 g tahini pastas,
•    augu eļļa. 

Pagatavošana:
1.    Sadala ziedkāpostu kodiena izmēra gabaliņos un sagatavo garšvielu maisījumu. Piestā samaļ krustnagliņas, kuminu un kardamonu, pievieno muskatriekstu, kurkumu un kanēli. Apslaka ziedkāpostus ar augu eļļu un pārkaisa ar garšvielām, viendabīgi iemaisa un liek cepties krāsnī 180 °C temperatūrā 15 minūtes. Atdzesē.
2.    Sagriež šķēlēs divus citronus un izkārto uz cepamā papīra. Citronus pārkaisa ar sāli un brūno cukuru. Liek krāsnī un cep tik ilgi, līdz citroni sāk karamelizēties un paliek viegli brūni un kraukšķīgi.
3.    Sagatavo aukstu ūdeni, kuram piespiež sulu no puses citrona un samizo tajā fenheli, lai tas viegli iemarinējas, tā saglabājot koši balto krāsu.
4.    Pagatavo mērci. Sarīvē ķiploku un izspiež otru pusi citrona sulas, ko piejauc klāt tahini pastai kopā ar siltu ūdeni. Pielabo garšu ar sāli.
5.    Āzijas kāposta jeb pakčoja kātu sagriež smalkāk, lapas saplūc ar rokām. Sagriež gabalos tomātus. Turku zirņus noskalo un nosusina.
6.    Nospiež fenhelim lieko ūdeni, nomazgā un sagatavo spinātu lapas, sagriež uz pusēm redīsus, sajauc visas sastāvdaļas bļodā, iejauc mērci un pielabo garšu ar sāli un pipariem. Pasniedz!

 

Latvijas Televīzijas raidījums "Labie darbi virtuvē" astoņās sērijās šefpavāra Uģa Veita vadībā ne vien piedāvās garšīgu ēdienu receptes, bet arī iedziļināsies pilsonisko iniciatīvu devumā mums kā sabiedrībai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti