Guļbešņīki
Nepieciešams:
(no šāda produktu daudzuma sanāks 10 porcijas)
- 15 kartupeļi
- 4 olas
- 2 ēdamkarotes miltu
- 700 g maltās gaļas
- 2 sīpoli
- 2 burkāni
- Olīveļļa
- Sāls
- Pipari
Pagatavošana:
Kartupeļus nomizo, izvāra un sastampā vai samaļ gaļas mašīnā. Masai pievieno sāli, piparus, olas un miltus. Samaisa un ar rokām veido gareniskas laiviņas, kurās pilda gaļas masu. To gatavo no smalki sagrieztiem sīpoliem, sarīvētiem burkāniem un maltās gaļas, ko vispirms apcep, tad atdzesē un samaļ gaļas mašīnā. Pildītās kartupeļu laiviņas no abām pusēm apcep olīveļļā. Pasniedz ar sēņu mērci un/vai krējumu, svaigiem tomātiem un/vai mazsālītiem gurķīšiem.