Divi šefi

«Divi šefi» ar Raimondu Zadvornovu

Divi šefi

«Divi šefi» ar Montu Vecozolu

«Divi šefi» ar Jāni Oliņu

Biešu arancini ar kazas siera pildījumu, pasniegti ar mīdijām un grilētiem langustīniem

Raidījuma «Divi šefi» pavārs Juris Latišenoks savā virtuvē aicinājis uzņēmuma «Cast Print» vadītāju Jāni Oliņu. Viņš kopā ar kolēģiem ļauj mums iepazīt pilnīgi citādu kaulu lūzumu ārstēšanas pieredzi – mūsdienīgu un daudz ērtāku. Šefpavārs Juris Latišenoks aicinās Jāni pagatavot biešu arancini ar kazas siera pildījumu, kas pasniegti ar mīdijām un grilētiem langustīniem. Piedāvājam šo recepti. 

Recepte 6 personām.

Sastāvdaļas 

Arancini ir fritētas risoto bumbiņas ar pildījumu. Lai tās pagatavotu, nepieciešams:

  • 300 g arborio rīsu,
  • 200 ml baltvīna,
  • 1 l biešu sulas,
  • 2 šalotes sīpoli,
  • 4 daiviņas ķiploka,
  • 2 ēdamkarotes sviesta,
  • pāris zariņi timiāna,
  • cukurs un sāls pēc garšas,
  • 200 g mīksta kazas siera,
  • 100 g rīsu pārslu,
  • 100 g panko rīvmaizes,
  • 3 olas,
  • 200 g kviešu miltu,
  • 12 langustīni.

Mīdijām tomātu mērcē nepieciešams:

  • 400 g svaigu mīdiju.
  • 100 ml baltvīna.
  • 200 g ķiršu tomātu.
  • 2 šalotes sīpoli.
  • 4 daiviņas ķiploka.
  • pāris zariņi timiāna.
  • sāls, cukurs, pipari pēc garšas,
  • Extra virgin olīveļļa cepšanai ~ 60 ml

Pagatavošana:

  1. Pagatavo arancini apvalku, kas šoreiz ir biešu risoto. Šalotes sīpolus un ķiploku daiviņas smalki sakapā. Katlā izkausē sviestu, pievieno timiānu un viegli apcep sīpolus un ķiplokus. Kad garšaugi zeltaini, pievieno rīsus un turpina cept pāris minūtes. Tad pievieno nedaudz cukura un baltvīnu. Kad baltvīns iztvaikojis, pakāpeniski pievieno biešu sulu, nepārtraukti uz mazas uguns karsējot un maisot. Kad rīsu graudi iekšā mīksti un no ārpuses vēl mazliet kraukšķīgi, risoto ir gatavs. Rīsus izklāj uz lēzena šķīvja, lai tie strauji atdziest.
  2. Arancini pildījumam no mīkstā kazas siera veido tējkarotes lieluma bumbiņas.
  3. Olas sakuļ atsevišķā bļodiņā. Uz viena šķīvja ber kviešu miltus, uz otra – rīsu pārslas, sajauktas ar panko rīvmaizi.
  4. Pagatavo arancini bumbas. Plaukstā liek ~ 2 ēdamkarotes risoto "mīklas", viducī mīkstā kazas siera bumbiņu un aizloka maliņas ciet, izveidojot konusveida bumbu.
  5. Katru bumbu apvārta vispirms sakultā olā, tad miltos, tad atkal olā un visbeidzot panko rīvmaizes un rīsu pārslu maisījumā.
  6. Kad arancini bumbas gatavas, tās fritē lielā eļļas daudzumā zeltaini brūnas. Pēc tam lieko eļļas daudzumu notecina uz salvetes.
  7. Langustīnus atbrīvo no čaulas un ar zobu bakstāmo kociņu uzmanīgi izņem iekšējo tumšo zarniņu. Pievieno sāli un piparus un cep uz labi sakarsēta grila vai pannas vien pāris minūtes. Langustīnus nedrīkst pārcept.
  8. Visbeidzot pagatavo mīdijas. Pannā lej olīveļļu un uz nelielas liesmas apcep sakapātus šalotes sīpolus, ķiplokus un timiānu.  Kad garšaugi zeltaini, pievieno ķiršu tomātus, cukuru, baltvīnu un visbeidzot mīdijas, sāli un piparus. Vāra līdz 5 minūtēm, ne vairāk, kamēr gliemežvāki atveras. Pasniedz uzreiz.
Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti