Rūta Beirote darba dzīvi dala starp biroju Rīgā un zemnieku saimniecību “Zutiņi”, kas atrodas dzimtas mājās “Lejnieki” Krimuldas pagastā. “Zutiņi” ir ģimenes saimniecība, kurā audzē dažādus kultūraugus – sākot ar graudaugiem un pupām, beidzot ar tomātiem un ziediem. Rūta ir dvīņu Rainas un Regnāra mamma, abi ar vīru Raivi bieži vien ikdienas gaitās dodas katrs uz sava dzelzs rumaka jeb motocikla.
Balto pupiņu un šokolādes krēms
Nepieciešams
(~ 4 personām)
- 300 g lielo balto pupu
- ½ šokolādes tāfelītes
- 250 g saldā krējuma
Pagatavošana
Ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno saldo krējumu un samaisa. Pievieno iepriekš izvārītas un atdzesētas pupiņas. Sablendē. Ja masa par biezu, var pievienot vēl saldo krējumu vai ūdeni. Masu izberž caur sietiņu, lai iegūtu viendabīgu krēmu un izvairītos no pupu gabaliņiem vai miziņām. Pasniedz ar vaniļas mērci. Dekorē ar vasaras ogām.
Atcerieties! Īsta saimniece virtuvē nevis akli aizraujas ar svēršanu un mērīšanu, bet liek lietā savu mēli, pielāgojot garšu, smaržu un konsistenci savai gaumei.