Sastāvdaļas:
- 50 g briedināta amaranta
- 50 g briedinātas kvinojas
- 500 ml gāzēta ūdens
- 150 g kviešu miltu tempuras masai un papildus zivs un dārzeņu panēšanai
- 150 g kartupeļu vai kukurūzas cietes
- 15 g cepamā pulvera
- Sāls
- 200 g upes foreles filejas
- 200 g zandarta filejas
- 200 g Baltijas laša filejas
- 100 g raudas
- Kūpināti foreles ikri pasniegšanai
- 200 g cukini
- 200 g patisonu
- 200 g brokoļu
- 200 g mazo burkānu
- 2 āboli
- 1 ēdamkarote mārrutku
- 300 g jogurta
- Sāls
- 50 g garšaugu
- ½ citrona
Pagatavošana:
- Amarantu un kvinoju pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz pāris stundām uzbriest.
- Miltus, cieti un cepamo pulveri sajauc ar gāzētu ūdeni, tad pievieno briedināto amarantu un kvinoju.
- Zivīm izņem asakas un noņem ādu. Sagriež mazākos gabalos.
- Tad zivis viegli apsāla un liek uz papīra nosusināties.
- Zivis vispirms panē miltos, tad mīklā un tad cep lielā eļļas daudzumā (uzkarsētu līdz 280 grādiem).
- Cukini, patisonus, brokoļus blanšē divas minūtes, burkānus septiņas minūtes. Pēc blanšēšanas dārzeņus liek ledusaukstā ūdenī.
- Dārzeņus nosusina un tāpat kā zivis panē miltos un liek mīklā. Tad cep lielā eļļas daudzumā.
- Gatavo mērci: ābolus nomizo un sagriež smalkos kubiņos. Ābolus sajauc kopā ar jogurtu, mārrutkiem, sakapātiem garšaugiem. Pēc garšas pievieno sāli un citrona sulu.
- Visu izkārto uz šķīvja, pa virsu dekorējot ar kūpinātas foreles ikriem.