Baltijas zivis, ceptas amaranta un kvinoja tempurā. «Divi šefi» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pie "Divi šefi" šefpavāra Jura Latišenoka viesojas nozares kolēģe jeb «Street Food Latvia» vadītāja Monta Vecozola. Viņa kopā ar domubiedriem nolēma veidot uzņēmumu, kas apvieno dažādus ielu ēdinātājus, un attīstīt šo kustību Latvijā. Juris ar Montu arī kopīgi pagatavos Baltijas zivis, ceptas amaranta un kvinoja tempurā, ar dārzeņu un mārrutku - ābolu mērci. Piedāvājam šo recepti. 

Sastāvdaļas:

  • 50 g briedināta amaranta
  • 50 g briedinātas kvinojas
  • 500 ml gāzēta ūdens
  • 150 g kviešu miltu tempuras masai un papildus zivs un dārzeņu panēšanai
  • 150 g kartupeļu vai kukurūzas cietes
  • 15 g cepamā pulvera
  • Sāls
  • 200 g upes foreles filejas
  • 200 g zandarta filejas
  • 200 g Baltijas laša filejas
  • 100 g raudas
  • Kūpināti foreles ikri pasniegšanai

 

  • 200 g cukini
  • 200 g patisonu
  • 200 g brokoļu
  • 200 g mazo burkānu

 

  • 2 āboli
  • 1 ēdamkarote mārrutku
  • 300 g jogurta
  • Sāls
  • 50 g garšaugu
  • ½ citrona

Pagatavošana:

  1. Amarantu un kvinoju pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz pāris stundām uzbriest.
  2. Miltus, cieti un cepamo pulveri sajauc ar gāzētu ūdeni, tad pievieno briedināto amarantu un kvinoju.
  3. Zivīm izņem asakas un noņem ādu. Sagriež mazākos gabalos.
  4. Tad zivis viegli apsāla un liek uz papīra nosusināties.
  5. Zivis vispirms panē miltos, tad mīklā un tad cep lielā eļļas daudzumā (uzkarsētu līdz 280 grādiem).
  6. Cukini, patisonus, brokoļus blanšē divas minūtes, burkānus septiņas minūtes. Pēc blanšēšanas dārzeņus liek ledusaukstā ūdenī.
  7. Dārzeņus nosusina un tāpat kā zivis panē miltos un liek mīklā. Tad cep lielā eļļas daudzumā.
  8. Gatavo mērci: ābolus nomizo un sagriež smalkos kubiņos. Ābolus sajauc kopā ar jogurtu, mārrutkiem, sakapātiem garšaugiem. Pēc garšas pievieno sāli un citrona sulu.
  9. Visu izkārto uz šķīvja, pa virsu dekorējot ar kūpinātas foreles ikriem.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti