Ziemassvētku cepumi
Nepieciešams:
- 250 grami miltu
- 65 grami biezpiena
- 65 grami novārītu un sarīvētu kartupeļu
- 65 grami sviesta vai tauku
- 1 ola
- 75 grami cukura
Pagatavošana:
Uz maizes dēļa visus produktus sajauc vijīgā mīklā, ko izveltnē un ar formu vai glāzi izspiež apaļas ripiņas. Cep krāsnī. Pēc izcepšanas cepumus var pārliet ar šokolādes vai cukura masu, vai dekorēt pēc sirds patikas. Mīklai piejaucot vienu ēdamkaroti kakao, kas sajaukts ar vienu karoti piena, cepumi būs brūnā krāsā.
Auzu kēkss
Nepieciešams:
- 100 grami miltu
- 85 grami auzu miltu
- 80 grami novārītu sarīvētu kartupeļu
- 65 grami sviesta
- 75–100 grami cukura
- 1 ola
- puse tējkarotes kanēļa
- 30 grami sasmalcinātu riekstu
- puse tējkarotes cepamā pulvera
Pagatavošana:
No uzskaitītajiem produktiem pagatavo mīklu, ko izveltnē un ar formiņu palīdzību izspiež vēlamo formu. Cepumus var pārziest ar olu dzeltenumu un rotāt ar mandelēm. Cep krāsnī gaiši dzeltenus.