Īstās latvju saimnieces

Īstās latvju saimnieces 8. Iveta Celkarte

Īstās latvju saimnieces

Īstās latvju saimnieces. Faimja Turlaja

Īstās latvju saimnieces. Brigita Puriņa

Krāsnī cepta cūkgaļas fileja ar ķiršu mērci pēc «Īstās latvju saimnieces» receptes

Sātīgs ēdiens, kuru gan burtiski, gan garšas ziņā izdaiļo sulīgi sārtā ķiršu mērce. Šādu ēdienu Latvijas Televīzijas raidījumā "Īstās latvju saimnieces" savām viešņām piedāvāja nobaudīt saimniece no Vidzemes Brigita Puriņa.

Šajā "Īsto latvju saimnieču" sezonā tiekas dalībnieces, kas reiz jau raidījumā piedalījušās. Eleganto Brigitu Puriņu skatītāji iepazina piektajā sezonā, kurā viņa plūca uzvaras laurus. Viņa saimnieko Straupes "Rūjās" un Straupes lauku labumu tirdziņa kafejnīcā Straupes Zirgu pastā.

Brigita Puriņa
Brigita Puriņa

Nepieciešams:

  • Cūkgaļas fileja
  • Sāls
  • Brūnais cukurs
  • Sviests

Brigitas Puriņas pasniegtā cūkgaļa ar ķiršu mērci un piedevām.
Brigitas Puriņas pasniegtā cūkgaļa ar ķiršu mērci un piedevām.

Pagatavošana:

Cūkgaļas fileju atbrīvo no cīpslām un plēvēm, ierīvē ar sāli un brūno cukuru un atstāj uz pāris stundām iemarinēties. Pēc tam uz pannas sviestā apcep katru pusi apmēram 2–3 minūtes, liek cepešpannā un cep cepeškrāsnī 190–200 grādos 20–30 minūtes – atkarībā no filejas lieluma.

Pirms pasniegšanas sagriež medaljonos. Pasniedz ar ķiršu mērci, karamelizētiem burkāniem un kartupeļu biezeni.

Ķiršu mērce 

Nepieciešams:

  • 100 grami sviesta
  • 1 liels sīpols
  • Timiāns
  • 400 grami skābo ķiršu (bez kauliņiem)
  • Puslitrs ķiršu vīna
  • Brūnais cukurs
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana:

Uz pannas sviestā apcep smalki sakapātus sīpolus un timiānu, pievieno ķiršus, brūno cukuru un nedaudz sakaramelizē. Pielej vīnu un sautē, kamēr vīns nedaudz reducējas un ķiršu masa sakrītas. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.

Citas latvju saimnieču receptes


 

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti