Sestdienas rītā daudzu siguldiešu ceļš ved uz Zaļo tirdziņu', kur iepērkoties iespējams ne vien atbalstīt mazos Latvijas uzņēmējus, bet arī iegādāties veselīgus pārtikas produktus un dažādus našķus. Mājražotāja Inga Zagdaja no Jelgavas uz Siguldu atvedusi krāsainas karameles ar dažādu garšu buķeti, turklāt skaistums neesot radies no ķīmijas:
„Teiksim, sarkanā krāsa ir melnā burkāna ekstrakts, zaļā ir spinātu-nātru ekstrakts un dzeltenā ir beta karotīns - burkānu ekstrakts.”
Līdzās dažādiem gardumiem, kuru nosaukumus pat grūti atcerēties, atrodama arī ierastāka pārtika. Garākā rinda veidojas pie maizes stenda. Pats saimnieks stāsta, ka vēl nesen strādājis ārzemēs, bet nekad nav bijis mērķis tur arī palikt, tāpēc atgriezies mājās un turpina dzimtas tradīcijas.
„Mums māte cepa no laika gala. Tad, kad es biju mazs, mums visu laiku bija tāda veida maize. (..) Cilvēki aizvien vairāk vēlas nopirkt pašu ražoto, kur nav e-vielas. Tā kā pieprasījums ir,” saka Ainārs Ozols, mājražotājs no Gulbenes novada. Arī Zaļā tirdziņa apmeklētājas Leonora Kešāne un Benita Švāģere domā, ka „cilvēki ir izglītotāki un līdz ar to arī saprot, kas ir kas un kas ir labāks. Tā nav mode, tas nāks un paliks.”
Zaļais tirdziņš Siguldā durvis vēris pagājušā gada pavasarī un jau iekarojis popularitāti, vien uzrunātie žēlojas, ka darba dienās piedāvājums ir visai niecīgs.
Zaļie tirdziņi savu vietu atraduši arī citos novados un to skaits aizvien turpina pieaugt.