No rupjmaizes vāra zupas, ķīseļus, gatavo krēmus, to ēd ar saldiem krēmiem, ievārījumiem un medu.
Iesakām pašiem mazākajiem!
Mīļie vecāki, mēs esam radījuši drošu un radošu platformu zinātkāriem pirmsskolas vecuma bērniem - LSM Bērnistaba!
Bērnistabā ir interesanti un attīstoši uzdevumi, spēles, filmas, eksperimenti, zīmēšana, vakara pasaciņa un daudz kā cita.
Šodien pagatavosim kārtojumu.
Nepieciešams:
- 300 grupjmaizes.
- 250 ml saldā krējuma.
- 250 ml dzērveņu ievārījuma.
- 2 ēdamkarotes cukura.
- 1 tējkarote kanēļa.
Pagatavošana:
Maizi sadrupina smalki, sajauc ar kanēli.
Saldo krējumu sakuļ ar cukuru.
Traukā liek maizes kārtiņu, tad ievārījumu, tad putukrējumu, tad atkal maizi un tā turpina, kamēr visas sastāvdaļas izlietotas. Kad gardums salikts, to patur pāris stundu, lai sastāvdaļas sadraudzējas.
Šo gardumu var likt arī porciju trauciņos.
Variants: Maizes vietā izmanto rupjmaizes rīvmaizi, tikai tad saldo ēdienu vislabāk sagatavot iepriekšējā vakarā un atstāt līdz rītam; bērniem tas var būt pārāk ilgs gaidīšanas laiks.
Tāpat saldā krējuma vietā var likt skābo, ievārījuma vietā svaigas vai saldētas ogas.
Apskatiet arī Latvijas Televīzijas (LTV) kulinārijas šova "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces, Valmieras pusē saimniekojošās Zandas Žentiņas rupjmaizes kārtojuma recepti.