Pankūkas ar apelsīnu un medus mērci
Nepieciešams:
Mīklai:
- Glāze kviešu miltu
- ½ glazes kukurūzas miltu
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote cepampulvera
- 0,5 tējkarotes sodas
- Šķipsniņs sāls
- 2 olas
- 1,5 glāze paniņu
- 3 ēdamkarotes sviesta
- Eļļa cepšanai
Mērcei:
- Glāze piena
- 2 ēdamkarotes medus
- 1 apelsīna miza
Pasniegšanai:
Svaigi, konservēti vai saldēti augļi vai ogas.
Pagatavošana:
Visas sausās sastāvdaļas sajauc kopā. Citā traukā kopā sajauc paniņas, olas un sviestu, tad šo maisījumu sajauc ar sausajām sastāvdaļām.
Pankūkas cep sakarsētā eļļā no abām pusēm brūnas.
Mērcei kopā sakuļ pienu, medu un rīvētu apelsīna mizu.
Pankūkas pasniedz ar svaigiem, konservētiem vai saldētiem augļiem vai ogām, pārlejot ar mērci.