Bada pankūkas
Nepieciešams:
- 5 olas.
- 300 ml kefīra, paniņu vai rūgušpiena.
- 0,5 tējkarotes sodas.
- 2 ēdamkarotes eļļas vai kausēta sviesta.
- 300–350 g kviešu miltu.
- Šķipsniņa sāls.
- 2 ēdamkarotes cukura.
- Eļļa cepšanai.
- Vaniļa.
Pagatavošana:
Olas sakuļ ar cukuru, pielej izkausētu sviestu (var izmantot eļļu vai kausētus taukus), pieliek sāli, vaniļu un pielej rūgušpienu, sakuļ, tad pieliek miltus kopā ar sodu. Iespējams, būs nepieciešams vairāk miltu vai arī ar 300 gramiem būs par daudz – mīklai jābūt skābā krējuma biezumā, miltu daudzumu izmantojiet pēc vajadzības.
Pannu labi sakarsē un ar otiņu kārtīgi sasmērē ar eļļu. Tas ir ļoti svarīgi, lai pankūkas būtu skaisti brūni apcepušās un nepieliptu pie pannas.
Uz sakarsētās pannas lej pāris ēdamkarotes mīklas. Cep no abām pusēm brūnas.
Kad pankūkas izceptas, tās ēd tūlīt karstas vai liek uz šķīvja vai paplātes atdzesēties. Ja karstas saliek vienu uz otras, tās zaudēs kraukšķīgumu.
Pankūkas ēd ar skābu krējumu, ievārījumu, saldu biezpienu, iebiezinato pienu, medu, ogām, saldējumu.
Katrai saimniecei sava recepte, te vēl divas.
Variants: Mīklai 2 olas, 2 glāzes miltu, 1 glāze ūdens 0,5 glāzes cukura, sāls.
Variants: Mīklai 400 ml ūdens, 4 ēdamkarotes eļļas, 200 g kviešu miltu, 3 ēdamkarotes cukura, sāls.