Viens, divi – gatavs!

Viens, divi - gatavs!

Viens, divi – gatavs!

Viens, divi- gatavs recepte «Biezpiena sieriņi ar šokolādi»

«Viens, divi – gatavs!» 3. sērija

Lazanja ar dārzeņiem. Gatavojiet kopā ar bērniem!

Bērniem patīk gatavot un īpaši labi padodas tie ēdieni, kuri pašiem garšo. Lazanja garšo daudziem bērniem, te recepte, kuru bērni var pagatavot patstāvīgi.

Raidījumā „Viens, divi – gatavs!“ šonedēļ tiksies īsti jaunie profesionāļi! Šefpavāra Raimonda Zommera izaicinājums būs pagatavot lazanju ar dārzeņiem, kas bērniem nemaz nav vienkāršs uzdevums.

Nepieciešams:

  • 16 plāksnes lazanjas.
  • Neliels kabacis.
  • 350 grami šampinjonu.
  • Aptuveni 500 grami tomātu savā sulā.
  • Trīs sīpoli.
  • Trīs burkāni.
  • Aptuveni 100 grami svaigu spinātu.
  • 250 grami siera.
  • Svaigs baziliks dekorēšanai.

Pagatavošana:

Uzvāriet ūdeni. Kad ūdens sāk vārīties, pieberiet sāli un pielejiet eļļu, lai lazanjas plāksnes nesalīp.

Plāksnes vāriet cik ilgi, cik norādīts uz paciņas.

Nomizojiet burkānus un sīpolus. Sagrieziet kabačus, sīpolus un šampinjonus. Uz rupjās rīves sarīvējiet burkānus.

Nelielā eļļas daudzumā aptuveni piecas minūtes cepiet dārzeņus.

Pievienojiet tomātus savā sulā, pievienojiet garšvielas pēc izvēles un dārzeņus sautējiet aptuveni 10 minūtes.

Pievienojiet spinātu lapiņas un visu masu sautējiet vēl aptuveni divas minūtes.

Sarīvējiet sieru.

Lieciet traukā vienu lazajnas plāksni, tai virsū 2-3 ēdamkarotes sautēto dārzeņu. Kārtojiet kārtās tā, lai virsējo kārtu veido dārzeņi.

Uzberiet rīvēto sieru.

Ja vēlaties, varat ielikt gatavās lazanjas uz 5 minūtēm cepeškrāsnī, lai izkūst siers.

 

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti