Nu "Ralfs gatavo" 7. sezona ir jau "gaisā", un to, kā mums gāja ražotnē, vari noskatīties replay.lv vai YouTube. Bet labā ziņa ir tā, ka līdzīgu ekskursiju var izbaudīt ikviens skolas vecuma bērns. Jo "Rīgas piena kombinātā" ir izveidota īpaša "Piena klase", kur ciemos tiek gaidīti visi – no pirmklasniekiem līdz pat vidusskolēniem. Un, tā kā ražotne atrodas Rīgā, tad uzņēmīgākie galvaspilsētas skolu audzinātāji šo ekskursiju var noorganizēt par ļoti draudzīgām izmaksām, jo nav nepieciešams īrēt autobusu, nokļūšanai Bauskas ielā var izmantot sabiedrisko transportu. Bet visiem pārējiem, kas atceļojuši no attālākiem Latvijas novadiem, šis noteikti varētu būt viens no pieturas punktiem pilnas dienas ekskursijas plānā.
Ekskursija ilgst pusotru stundu. Tās laikā bērni var iepazīt dažādu piena produktu (arī saldējuma) ražošanas aizkulises, bet noslēgumā izbaudīt kārtīgu degustāciju. Turklāt arī tā nav vienkārša zināmo vai nezināmo našķu notiesāšana, tas ir vesels pasākums, kurā skolēni iejūtas īstu degustatoru ādā un liek produktiem atzīmes.
Tā kā mēs ar raidījumu "Ralfs gatavo" esam apceļojuši jau veselu virkni dažādu uzņēmumu, kuri piedāvā ar kulinārijas pasauli saistītas meistarklases un ekskursijas, ar lielu prieku varu teikt, ka visās šajās vietās jūtama liela misijas apziņa – izglītot bērnus par dažādiem ar uzturu saistītiem jautājumiem, lai viņi savā domāšanā un attieksmē pret ēdienu augtu prātīgāki, loģiskāki un nosvērtāki. Arī "Piena klasē" neviens bērnus nemudinās ēst "Kārumu" katru dienu. Gluži pretēji – zinoši tehnologi paskaidros, ka tas ir našķis, kurš domāts svētkiem vai kādam īpašam gadījumam. Savukārt iespēja vērot to, kā šis mazais biezpiena sieriņš top, visdrīzāk mudinās to nākamreiz notiesāt ar lielāku apzinātību. Starp citu – "Kārums" jau ceturto gadu ir Baltijā mīlētākais vietējais pārtikas zīmols un arī Latvijas garšas vēstnesis pasaulē, jo tiek veiksmīgi eksportēts pat uz citiem kontinentiem. Un, lai arī es veikalos biju pamanījusi, ka klasiskajai versijai ir daudz krāsainu brāļu un māsu, nekad nebūtu uzminējusi, ka šobrīd pieejamas jau 14 dažādas garšas!
Visus interesantos faktus gan šeit neatklāšu, tas lai paliek ekskursijai. Taču kā izrēķināja Martins – "Kārums" ir apmēram tikpat vecs kā viņa vecvecmamma, līdz ar to ar interesi pakavēties pie krāsainās sienas, uz kuras ražotnē atainota visa biezpiena sieriņu vēsture Latvijā, noteikti varēs ne tikai bērni, bet arī visu paaudžu pedagogi.
Informāciju par izmaksām un pieteikšanos meklē šeit.