Sviestmaižu suši. Ideja veselīgai maltītei skolēnam līdzņemšanai pusdienu kārbā

Pilngraudu maize ar avokado, tunča vai vistas filejas un zaļumu pildījumu būs gardas pusdienas skolēnam. Izmēģiniet šo recepti!

Piedāvājam krāsainas, garšīgas un augošam organismam tik nepieciešamu uzturvielu bagātas receptes ikdienas pusdienu kārbām.

Gatavojiet kopā ar bērniem un piedalieties fotorecepšu konkursā! 10 labāko recepšu autori saņems Bērnistabas grāmatas "365 radošas idejas zinātkāriem bērniem".

 

Sviestmaižu suši

Sastāvdaļas:

  • 8 šķēlītes pilngraudu tostermaizes, kurām nogriezta garoza
  • Sviests, lai apziestu sviestmaizes

Avokado pildījums:

  • Puse avokado, sagriezta šķēlēs
  • Pusīte citrona sulas
  • 1 smalki sagriezta ledus salātu lapa

Tunča pildījums:

  • 180 grami tunča savā sulā
  • ½ selerijas kāta
  • 2 ēdamkarotes majonēzes

Cāļa pildījums:

  • 25 grami cāļa filejas, sagrieztas gabaliņos
  • 125 grami kukurūzas
  • 2 ēdamkarotes  svaigā siera (der jebkurš svaigais siers bez piedevām)
  • Viens lociņu kāts garšai

Recepte:

Trīs bļodiņās sajauc katru pildījumu atsevišķi. Uz līdzenas virsmas liek vienu tostermaizi ar nogrieztu garozu. Ar mīklas rullīti maizes šķēli nedaudz izrullē. Apsmērē to ar sviestu un kārto virsū tunča pildījumu. Viss receptē minētais tunča pildījums paredzēts četrām tostermaizes šķēlēm. Pēc tam šīm četrām šķēlēm pa virsu kārto avokado pildījumu. Katru šķēlīti satin suši un sagriež trijās daļās.

Ņem nākamās četras šķēles – arī tās izrullē nedaudz plānākas. Apziež ar sviestu, kārto pa virsu cāļa pildījumu un apber ar lociņiem. Arī šīs šķēlītes sarullē sviestmaižu suši un sagriež trīs daļās.

Uzkodai:

  • Viens salmiņos sagriezts mazs burkāns
  • Viena maza ābola daiviņas
  • 220 ml ūdens vai augļu dzēriena bez pievienotā cukura

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti