Kesadilja un varavīksnes salāti. Ideja veselīgai maltītei skolēnam līdzņemšanai pusdienu kārbā

Piedāvājam krāsainas, garšīgas un augošam organismam tik nepieciešamu uzturvielu bagātas receptes ikdienas pusdienu kārbām.

Gatavojiet kopā ar bērniem un piedalieties fotorecepšu konkursā. 10 labāko recepšu autori saņems Bērnistabas grāmatas "365 radošas idejas zinātkāriem bērniem".

 

Kesadilja un varavīksnes salāti

(recepte 1 porcijai)

Sastāvdaļas:

  • 1 liela pilngraudu tortilja
  • 30 grami čedara siera
  • 1 lociņu kāts

Salātiem:

  • 50 grami baltu un sarkanu konservēto vai svaigi pagatavotu pupiņu
  • 20 grami sagrieztas dzeltenās paprikas
  • 20 grami sarkanu ķirštomātu
  • 1 sagriezts burkāns

Pagatavošana:

Tortilju pārgriež uz pusēm. Vienu pusi liek uz sakarsētas pannas, pāri liek sarīvētu čedaru un lociņus, pāri visam klāj otru tortiljas pusi. Apcep, kamēr siers iekšpusē ir izkusis. Atdzesē un sagriež tortilju trīs daļās.

Pupiņas iepriekš vai nu pagatavo, vai izber no bundžiņas un kārtīgi noskalo. Liek bļodā, pievieno smalki sagrieztu papriku, tomātus un burkānu. Pārlej ar olīveļļu, garšai var pievienot mazu šķipsniņu sāls un piparu.

Uzkodām:
Sauja vīnogu
200 ml ūdens vai dzēriena bez pievienota cukura

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti