Jauniešu vājās gatavošanas prasmes varēs bez maksas uzlabot skolā - īpašas akcijas ietvaros 3.-8. klašu bērni varēs mācīties pagatavot veselīgus ēdienus.
Aptaujājot vairāk nekā tūkstoš bērnu vecumā līdz 15 gadiem, noskaidrojies, ka jaunieši neievēro veselīgas un sabalansētas maltītes pamatprincipus. Pārāk bieži uzturā lietoti našķi, ātrās uzkodas, turklāt ēšana ir visai neregulāra.
Piemēram, katrs ceturtais jaunietis brokastis ēd tikai tad, ja neaizguļas, katrs desmitais to nedara vispār. Trešā daļa visbiežāk pusdienu šķīvī liek frī kartupeļus un ceptus cīsiņus, dārzeņu ēdieni jauniešu vidū ir visnepopulārākie.
Lai mainītu ēšanas paradumus, līdz 21. martam skolas var pieteikties bezmaksas nodarbībām šefpavāra vadībā, sūtot savas iecienītākās receptes, kuras labprāt iemācītos īstenot.
Kā pirmie “Aikāgaršo Pavārskolas" nodarbībā piedalījās un ēst gatavošanas prasmes apguva Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas 7.b klases skolēni. Viņi kopā ar šefpavāru gatavoja veselīgas pusdienas, ko ņemt līdzi uz skolu.
Aptauja par jauniešu uztura paradumiem tika veikta februāra sākumā, un tajā piedalījās vairāk nekā 1000 respondentu vecumā no 9 līdz 15 gadiem.