57 gadu vecumā miris mūziķis Prinss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

57 gadu vecumā pēkšņi no dzīves aizgājis pasaulslavenais amerikāņu mūziķis Prinss. Vēl tikai pagājušajā nedēļā viņš uzstājās ar koncertu. Par viņa nāves apstākļiem sākta izmeklēšana. 

Mūziķa mirstīgās atliekas atrastas ceturtdienas rītā viņa mājās Minesotā. Plašāka informācija par mūziķa nāves iemeslu netiek sniegta, ziņo BBC.

Zināms, ka Prinss pagājušajā nedēļā neilgi pēc uzstāšanās ar "ātro palīdzību" nogādāts slimnīcā, lai sniegtu viņam medicīnisko palīdzību. Drīz pēc tam Prinss devies mājup.

Prinss pasaules slavu ieguva astoņdesmitajos gados ar albumiem "1999", "Purple Rain" un "Sign O' the Times".

Prinss Rodžers Nelsons, plašāk pazīstams kā vienkārši Prinss savas karjeras laikā pārdevis aptuveni 100 miljonus ierakstu.

Kā savulaik rakstīja ietekmīgais mūzikas žurnāls "The Rolling Stone", savas karjeras laikā noteica deviņdesmito gadu popmūzikas toni gan kā izpildītājs, gan producents, gan aranžētājs.

Viņš arī izmēģinājis aktiera karjeru, radot gan vienu no desmitgades populārākajiem popmūzikas singliem, gan filmu ar tādu pašu nosaukumu – "Purple Rain", kas saņēma prestižo Oskara balvu par labāko skaņas celiņu.

Viņš bija pazīstams kā tā sauktās Miniapoles skaņas radītājs – viņa dzimtās pilsētas vārdā nosauktajā žanrā tika apvienoti fanka, sintpopa, roka un jaunā viļņa muzikālie žanri.

2004.gadā viņš arī tika iekļauts rokenrola slavas zālē. Toreiz tika izcelts, ka Prinss pārrakstījis līdz tam esošo mūzikas veidošanas likumu grāmatu, uzdrošinoties radīt ko patiesi jaunu.

Prinss arī paliks atmiņā kā viens no ne tik daudzajiem mūziķiem, kurš gan sarakstīja, gan producēja, gan aranžēja teju visus savus izpildītos skaņdarbus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti