Filmu festivāls Kuldīgā būs veltīts mākslai, arhitektūrai, dizainam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šonedēļ Kuldīgā gaidāmi vairāki nozīmīgi kultūras notikumi, kur savu artavu iegulda Kuldīgas Mākslinieku rezidence. No 31. jūlija līdz 2. augustam notiks nu jau trešais Dizaina filmu festivāls, bet 1. augustā sāksies fotogrāfijas rezidence trīs ārvalstu fotogrāfiem.

„Kuldīgas Mākslinieku rezidence sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju jau trešo gadu rīko Dizaina filmu festivālu, kas notiks Brīvdabas kinoteātrī un Kuldīgas kultūra centra kinoteātrī.

Dizaina filmu festivālu ir Singapūras dizaina studijas „Anonymous” izlolots projekts. Ideja ir apkopot filmas, kas veltītas mākslai, arhitektūrai, dizainam,” stāsta Kuldīgas mākslinieku rezidences projektu vadītāja Ilze Supe un uzsver, ka tās ir filmas, kas rosina domāt par notiekošo mūsu dzīvē un sabiedrībā kopumā. 

Festivāla kurators ir „Kino Bize”. „Kino Bize” mājaslapā tad arī pieejama informācija par gaidāmo festivāla programmu, kur tiks izrādītas sešas filmas. 2. augustā iecerēts kāds īpašs notikums. Tās būs vakariņas ar iedzīvotājiem, atklāj Ilze Supe:

„Uzstāsies pilsētvides aktīvists un interneta bloga „urban funscape” autors Guntis Stirna. Iedzīvotāji ir aicināti ierasties ar dārza veltēm un kādu labumu kopīgām vakariņām. Notiks sarunas ar Kuldīgas pašvaldību. Cilvēkiem tiks jautāts par aktualitātēm pilsētvidē un par labiekārtojumu pilsētā.”  

Kuldīgā un tās apkārtnē jau ilgāku laiku notiek arī Starptautiskā fotogrāfijas vasaras skola, ko rīko biedrība ISSP. Sākums jau šajā nedēļas nogalē.

„Jau trešo gadu sadarbībā ar ISSP mēs esam izveidojuši fotogrāfijas rezidenci.  Starptautiskā konkursā izraudzīti Latvijas un ārvalstu fotogrāfi var īstenot savus projektus, strādājot tieši Kuldīgā. No 1. augusta līdz septembra vidum Kuldīgā viesosies trīs fotogrāfi – Maija Savolainena (Somija), Cemil Batur Gökçeer (Turcija) un Adams Golfers (ASV). Kuratore ir latviešu fotogrāfe Iveta Vaivode,” informē Ilze Supe. Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, arī šī rezidence vainagosies ar izstādi, kas skatītājiem tiks piedāvāta 2016. gadā.

Kuldīgas Mākslinieku rezidence savu darbību uzsāka 2013. gadā, taču šajā laikā jau izdevies īstenot un attīstīt nozīmīgas ieceres Kuldīgai.

„No ilgtermiņa nozīmīgākiem projektiem - prieks, ka turpinās iecere par radošā klastera un Latvijas Mākslas akadēmijas filiāles izveidi Kuldīgā. Pēdējais jaunums – ir izsludināts iepirkums par būvprojekta izstrādi,” par vienu no projektiem teic Ilze Supe.

Savukārt jau pavisam drīz, 7. augustā, Kuldīgā tiks atklāta starptautiskās glezniecības rezidences izstāde, kas tapusi, ap 30 studentiem un mācību spēkiem no Latvijas, Lietuvas un Francijas mēnesi dzīvojot un strādājot Kuldīgā radošajās meistarklasēs. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti