Atlūgumus iesniedz četri Rīgas lidostas valdes locekļi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Otrdien Satiksmes ministrija kā akcionārs pieņēma četru līdzšinējo VAS „Starptautiskā lidosta „Rīga”” valdes locekļu atlūgumus.

Atlūgumus iesniedza līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Aldis Mūrnieks, valdes locekļi Olita Augustovska, Andis Damlics un Raimonds Rožkalns.

Lidostas "Rīga" preses pārstāve Sarmīte Rinmane Latvijas Radio norādīja, ka neviens no bijušajiem valdes locekļiem amata atstāšanu komentēt nevēlas.

„Ņemot vērā to, ka Satiksmes ministrijai kā akcionāram un VAS „Starptautiskā lidosta „Rīga”” valdei jau ilgāku laiku bija atšķirīgi viedokļi par atsevišķu pārvaldības procesu virzību un risinājumu gaitu, lidostas akcionārs ir pieņēmis četru valdes locekļu atlūgumus, savstarpēji vienojoties,” norādīts Satiksmes ministrijas paziņojumā medijiem. 

Valdē turpina darbu tikai viena valdes locekle – Ilona Līce, Latvijas Radio apliecināja ministrijas pārstāvis Aivis Freidenfelds.

Otrdien varētu kļūt zināma lidostas jaunais valdes sastāvs, Latvijas Radio raidījumā „Pēcpusdiena” piebilda Freidenfelds.

Pēdējo gadu laikā no amatiem lidostā atcelti vairāki valdes locekļi, kas norāda uz Satiksmes ministrijas un uzņēmuma attiecību neskaidrībām, saka transporta nozares eksperts Tālis Linkaits. „Satiksmes ministrijā pieklibo uzņēmuma stratēģiska vadība un pārvaldība, jo šis ir jau otrais gadījums pusgada laikā, kad gandrīz pilnā sastāvā atkāpjas uzņēmuma valdi. To pašu mēs redzējām arī „Pasažieru vilciena” gadījumā.

Acīmredzami problēmas un neskaidrības attiecībās starp ministriju un uzņēmumiem samilzt. Tikai tad, kad ir liels problēmjautājums, tad problēmas tiek risinātas ar valsts locekļu atcelšanu un nomainīšanu,” norāda Linkaits.

Linkais arī atgādina, ka satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība) šos pašus valdes locekļus iecēla amatā: „Mēs atceramies, kāda kontroversāla epopeja bija ar Olitas Augustovskas iecelšanu, kur ministrs stāvēja kā mūris un teica, ka tieši šī valdes locekle nodrošinās labu saikni starp ministriju un uzņēmumu un tagad būs nodrošināta tā labākā pārvaldība. Nu mēs esam nonākuši pie kārtējās valdes atcelšanas.” 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti