Kultūra / Dizains un athitektūra
Varšavā aizvadīts Eiropas dizaina festivāls
Varšavā aizvadīts Eiropas dizaina festivāls
No 6. līdz 9.jūnijam Polijas galvaspilsētā Varšavā norisinājās Eiropas dizaina festivāls - notika dizainam veltītas izstādes, lekcijas, radošās darbnīcas, konkurss, tikšanās un, protams, balvu pasniegšanas ceremonija.
Izstāde «Alus kausi un trauki» muzejā «Rīgas Jūgendstila centrs»
Izstāde «Alus kausi un trauki» muzejā «Rīgas Jūgendstila centrs»
No 2019. gada 14. jūnija līdz 8. augustam muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs” būs aplūkojama izstāde “Alus kausi un trauki”, informēja muzeja pārstāvji. Muzejā būs apskatāmi ar Līgo svētku tradicionālo dzērienu — alu saistītie priekšmeti: Latvijā 19. gs. beigās un 20. gs. sākumā izgatavoti un lietoti alus kausi, kā arī alus pudeles, glāzes un mucas, kastes. Izstādi papildinās pastkaršu un afišu kolekcija par Līgo svētkiem un zaļumballēm, kā arī jāņuzāles. Izstāde veidota sadarbībā ar kolekcionāriem Viktoriju Raņķevicu un Artūru Altbergu.
Alūksnes bānīša stacijas ekspozīcija Amerikā saņem prestižu dizaina balvu 
Alūksnes bānīša stacijas ekspozīcija Amerikā saņem prestižu dizaina balvu 
Sestdien, 8. jūnijā, Teksasas štata Ostinas pilsētā (ASV) norisinājās ikgadējā “SEGD Global Design Awards”, kas ir viens no vadošajiem dizaina nozares notikumiem pasaulē. Šī gada SEGD balvā laurus plūca arī Latvijas dizaina birojs “H2E”, kuru radītā ekspozīcija Alūksnes bānīšu stacijai ieguva divas balvas – “2019 Global Design Awards/Honor” un konkursa galveno balvu “Best of Show”, vēstīja “H2E” pārstāvji.  
Jūgendstila kvartālā atzīmēs Pasaules jūgendstila dienu
Jūgendstila kvartālā atzīmēs Pasaules jūgendstila dienu
Par godu Pasaules jūgendstila dienai, šodien Rīgā, Jūgendstila kvartālā, svētku ietvaros notiks ekskursijas. To laikā varēs apskatīt slaveno jūgendstila arhitektūru. Šogad par galveno apskatāmo objektu ir izvēlētas šī stila kāpņu telpas.
FOTO: Rīgas Mākslas telpā aizvadīta Latvijas Mākslas akadēmijas studentu modes skate
(papildināts)
FOTO: Rīgas Mākslas telpā aizvadīta Latvijas Mākslas akadēmijas studentu modes skate (papildināts)
23. maijā gaidāmās modes skates tematika veltīta esības un patiesības meklējumiem, ķermeņa modifikācijām, gaismas un tumsas saspēlēm un robežu nojaukšanai, un ir tikai likumsakarīgi, ka par modes skates norises vietu izvēlēta daudzfunkcionāla modernās mākslas izstāžu zāle “Rīgas mākslas telpa”, kur baltā un melnā mijiedarbību papildinās iespaidīgas krāsu projekcijas, kas kalpos par izteiksmīgu fonu jauno mākslinieku veikumam.
Pieaugušas Liepājas Sv. Trīsvienības katedrāles atjaunošanas darbu izmaksas
Pieaugušas Liepājas Sv. Trīsvienības katedrāles atjaunošanas darbu izmaksas
Trešdien paralēli Liepājas Svētās Trīsvienības katedrāles atjaunošanas darbiem no ēkas torņa tika nonesta iepriekšējo rekonstrukciju gaitā tur ieliktā laika kapsula. Taču 87 tūkstošu eiro apmērā pieaugušas izmaksas, lai pilnībā varētu pabeigt apjomīgos Liepājas Sv. Trīsvienības baznīcas atjaunošanas darbus. Restaurācijas darbu laikā atklājušies daudz nopietnāki dievnama torņa bojājumi. Torņa konstrukcija jau kļuvusi bīstama, tāpēc darbi sākušies īstajā laikā.
Uzņēmumā «Blind Art» dizaina preces veido neredzīgie
Uzņēmumā «Blind Art» dizaina preces veido neredzīgie
Pēdējos gados pasaulē un arī Latvijā populāra kļūst sociālā uzņēmējdarbība. Tas ir biznesa modelis, kurā tiek ražoti vai sniegti pakalpojumi, risinot dažādas sociālas problēmas vai radot labumu pārējai sabiedrībai. 
Nākotnes tendence dizainā – tīrs, saprotams dizains ar pievienoto vērtību
Nākotnes tendence dizainā – tīrs, saprotams dizains ar pievienoto vērtību
15. maijā, noslēdzot ''Latvijas Dizaina gada balvas 2019'' sezonu, norisinājās saruna “Nākotnes dizaina scenāriji”, kurā ar viedokļiem par Latvijas Dizaina gada balvas trīs gados paveikto, šī brīža dizaina situāciju Latvijā un nākotnes scenārijiem dalījās nozares un valsts sektora pārstāvji, balvas organizatori un dalībnieki, vēstīja balvas organizatori. 
Kad «Bavārijas aldaris» Dauders izrādās latvietis Daude. Pārsteidzoši atklājumi «Dauderu» atjaunotaj...
Kad «Bavārijas aldaris» Dauders izrādās latvietis Daude. Pārsteidzoši atklājumi «Dauderu» atjaunotajā ekspozīcijā
Jauni vaibsti “Dauderu” muzejā – pateicoties mecenāta Gaida Graudiņa ziedojumam, vēsturnieki veikuši pamatīgu pētījumu un atklājuši pārsteidzošus faktus par “Dauderu” grezno savrupnamu un tā dzīvi kādreizējā Rīgas rūpniecības šūpulī – Sarkandaugavā. To visu tagad var aplūkot “Dauderu” atjaunotajā ekspozīcijā, kas caur viena nama piemēru koncentrētā veidā ļauj ieraudzīt visu Latvijas 20. gadsimta vēsturi.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd