Kultūras ziņas

Sākas "Survival Kit 10.1"

Kultūras ziņas

Laikmetīgās skulptūras un rotas

Ar Vāgneru uz Prāgas kvadriennāli

Publiskotas Latvijas ekspozīcijas Starptautiskajai Prāgas scenogrāfijas un teātra arhitektūras kvadriennālei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ceturtdien publiskotas ekspozīcijas, kas pārstāvēs Latviju Starptautiskajā Prāgas scenogrāfijas un teātra arhitektūras kvadriennālē. Tā norisināsies no 6. līdz 16. jūnijam.

Uz Prāgu tiks vesta kompozīcija “ZRwhdZ”, ko veidojuši mākslinieki Krista un Reinis Dzudzilo, kā arī Latvijas Mākslas akadēmijas Scenogrāfijas nodaļas studentu un pasniedzēju ekspozīcija “Jauns un Vāgners”. Vāgnera vārds izvēlēts apzināti, jo, kā norādījis Mākslas akadēmijas Scenogrāfijas katedras vadītājs Mārtiņš Kalseris, Vāgneru zina visā pasaulē, bet nezina, kur atrodas Rīga un Latvija, kas arī bijis viens no iemesliem, kāpēc darbos izmantota Vāgnera operas tematika. 

Savukārt Krista un Reinis Dzudzilo skaidro, ka viņu radītā ekspozīcija ir Vāgnera pēdējās operas “Parsifāls” “formula” jeb saīsinājums, un tā attēlo trīstūkstoš reižu palielinātu kabatas formāta mūzikas kastīti, kurā nepārtraukti skan nedaudz vairāk nekā četras minūtes gara muzikāla kompozīcija. 

Latvijas scenogrāfi Prāgas kvadriennālē piedalās jau kopš 70. gadiem, toreiz gan Padomju Savienības ekspozīcijas sastāvā, bet kopš 1995. gada Latvijas dalība kļuvusi regulāra un godalgota. Tā piemēram, iepriekšējā kvadriennālē, 2015. gadā, Latvijas pārstāvji ieguva divas zelta medaļas un vienu speciālbalvu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti