Kas noticis Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča pilnvaru pirmajā gadā un kam jānotiek turpmāk?

Edgars Rinkēvičs

Jānis Domburs 19.jūnijs, trešdiena 21:15
«Kam jābūt Eiropas Parlamentā?»: Kādai jābūt ES un Latvijas politikai bēgļu jautājumā
«Kam jābūt Eiropas Parlamentā?»: Kādai jābūt ES un Latvijas politikai bēgļu jautājumā
Eiropas Savienība (ES) pēc vairāku gadu ilgām diskusijām nesen pieņēma Migrācijas un patvēruma paktu. Tas paredz gan ierobežot trešo valstu pilsoņu nelikumīgu iekļūšanu ES, gan arī nosaka solidaritātes principu, proti, ka imigrantu uzņemšanā jāpiedalās visām dalībvalstīm valstīm, uzņemot bēgļus vai veicot iemaksas solidaritātes fondā. Diskusiju ciklā "Kam jābūt Eiropas Parlamentā?" partiju kandidāti dalījās savā redzējumā par šo tēmu, izskanot dažām versijām.
«Kam jābūt Eiropas Parlamentā?» aptauja: 16 sarakstu līderu reitingi – visi rezultāti
«Kam jābūt Eiropas Parlamentā?» aptauja: 16 sarakstu līderu reitingi – visi rezultāti
Lai arī visi simboliskajā pirmajā devītniekā iekļuvušie Eiropas Parlamenta (EP) kandidāti pārstāv reitingu ziņā populārākās politiskās partijas, pēc raidījuma "Kas notiek Latvijā?" iniciatīvas tapusī SKDS aptauja liecina, ka atsevišķu politisko spēku sarakstu līderu individuālais reitings ir ievērojami augstāks nekā partijas reitings kopumā. Savukārt reitingu ziņā populārāko sarakstu vadošo kandidātu izredzes lielā mērā noteiks vēlētāju veiktās atzīmes – plusiņi vai svītrojumi – vēlēšanu zīmēs.
Kas notiek ar priekšlikumiem pārskatīt Latvijas administratīvi teritoriālo iedalījumu? Raidieraksts
Kas notiek ar priekšlikumiem pārskatīt Latvijas administratīvi teritoriālo iedalījumu? Raidieraksts
29. maija diskusijā "Kas notiek ar priekšlikumiem pārskatīt Latvijas  administratīvi teritoriālo iedalījumu?" piedalās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa ("Jaunā Vienotība"), bijušie ministri Māris Sprindžuks ("Apvienotais saraksts") un Juris Pūce ("Latvijas attīstībai"), Zaļo un Zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Harijs Rokpelnis, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors Normunds Audzišs un Latvijas Pašvaldību savienības padomnieks Māris Pūķis, kā arī ar reformā izveidoto novadu aprisēm neapmierināto iedzīvotāju pārstāvji – iniciatīvas "Atdalīt Babītes novadu no Mārupes novada" autore Dace Krastiņa un Kārlis Šēnhofs, kurš pārstāv iniciatīvu "Par Ikšķiles novada atjaunošanu".
«Kam jābūt Eiropas Parlamentā?» aptauja: Ijabs un Pabriks pirmajā devītniekā, Bergmanis apsteidz Poz...
«Kam jābūt Eiropas Parlamentā?» aptauja: Ijabs un Pabriks pirmajā devītniekā, Bergmanis apsteidz Pozņaku
Deviņu populārāko Eiropas Parlamenta (EP) kandidātu vidū ir partijas "Latvijas attīstībai" saraksta līderi – Ivars Ijabs un Artis Pabriks, savukārt "Apvienotā saraksta" kandidātu sarakstā ar pirmo numuru startējošais Reinis Pozņaks un ar trešo numuru sarakstā esošais Raimonds Bergmanis no pirmā devītnieka "izkrīt". Tā liecina pēc "Kas notiek Latvijā?" iniciatīvas tapusī aptauja, kuras ietvaros tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS aptaujāja 1505 Latvijas pilsoņus.
Kas notiek ar priekšlikumiem pārskatīt Latvijas  administratīvi teritoriālo iedalījumu?
Kas notiek ar priekšlikumiem pārskatīt Latvijas  administratīvi teritoriālo iedalījumu?
29. maija diskusijā "Kas notiek ar priekšlikumiem pārskatīt Latvijas  administratīvi teritoriālo iedalījumu?" piedalās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa ("Jaunā Vienotība"), bijušie ministri Māris Sprindžuks ("Apvienotais saraksts") un Juris Pūce ("Latvijas attīstībai"), Zaļo un Zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Harijs Rokpelnis, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors Normunds Audzišs un Latvijas Pašvaldību savienības padomnieks Māris Pūķis, kā arī ar reformā izveidoto novadu aprisēm neapmierināto iedzīvotāju pārstāvji – iniciatīvas "Atdalīt Babītes novadu no Mārupes novada" autore Dace Krastiņa un Kārlis Šēnhofs, kurš pārstāv iniciatīvu "Par Ikšķiles novada atjaunošanu"
«Kam jābūt Eiropas Parlamentā?» aptauja: Zīle otrais, devītniekā arī Mūrniece un Kols, LPV Krištopan...
«Kam jābūt Eiropas Parlamentā?» aptauja: Zīle otrais, devītniekā arī Mūrniece un Kols, LPV Krištopans otrā desmita vidū
Deviņu populārāko Eiropas Parlamenta (EP) kandidātu vidū ir trīs Nacionālās apvienības (NA) kandidāti, savukārt partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) saraksta līderis Vilis Krištopans kopvērtējumā ierindojies piecpadsmitajā vietā. Tā liecina pēc "Kas notiek Latvijā?" iniciatīvas tapusī aptauja, kuras ietvaros tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS aptaujāja 1505 Latvijas pilsoņus.