Kas man no tā? Meklē savu iemeslu piedalīties Eiropas Savienības politikas veidošanā
Kallasa: Opozīcijas panākumi EP vēlēšanās nešūpo Igaunijas valdību
Kallasa: Opozīcijas panākumi EP vēlēšanās nešūpo Igaunijas valdību
Eiropas Parlamenta vēlēšanās Igaunijā lielāko vēlētāju atbalstu guva opozīcijā esošā partija "Isamaa" jeb "Tēvzeme". No tās saraksta kandidējušais bijušais Igaunijas premjers Jiri Ratass, kas ir ieguvis eiroparlamentārieša vietu, neslēpa gandarījumu par politiskā spēka panākumiem. Viņa ieskatā balsojuma rezultāti dod signālu valdošajai koalīcijai.
Eiroparlamenta vēlēšanās 21% iecirkņu – daļai vēlētāju nepieejami
Eiroparlamenta vēlēšanās 21% iecirkņu – daļai vēlētāju nepieejami
2024. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanās no 945 vēlēšanu iecirkņiem, kas atradās Latvijas teritorijā, 21% jeb 200 bija nepieejami tiem, kam ir kādas pārvietošanās grūtības. Šādi iecirkņi ne tikai apgrūtina iespēju atdot balsi vēlēšanās, bet arī liedz cilvēkiem ar invaliditāti strādāt vēlēšanu iecirknī. 
Eiroparlamenta vēlēšanas: Sedā viena no zemākajām aktivitātēm Latvijā 
Eiroparlamenta vēlēšanas: Sedā viena no zemākajām aktivitātēm Latvijā 
Vidzemē, Sedā, balsotāju aktivitāte bija viena no zemākajām Latvijā un arī rezultāti stipri atšķiras no valsts kopējiem. Tur 24% balsi atdevuši par "Apvienību Jaunlatvieši", otrajā vietā ar 14% jeb 22 balsīm ir "Jaunā Vienotība" un trešajā vietā ar 16 balsīm jeb 10% ir "Suverēnā vara". 
Eiropas Parlamentā pēc vēlēšanām radikālas izmaiņas nav gaidāmas; Francijā – politiskā zemestrīce
(p...
Eiropas Parlamentā pēc vēlēšanām radikālas izmaiņas nav gaidāmas; Francijā – politiskā zemestrīce (papildināts)
Ar centriski labējo spēku panākumu ir noslēgušās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas 27 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs. Labus rezultātus guvušas arī eiroskeptiskās un galēji labējās partijas, bet zaudējumus cieta liberālie un zaļie spēki. ES ietekmīgākajās dalībvalstīs Vācijā un Francijā sakāvi piedzīvoja valdošās partijas. Reaģējot uz to, Francijas prezidents Emanuels Makrons paziņoja par nacionālā parlamenta atlaišanu un pirmstermiņa vēlēšanām.