Kas man no tā? Meklē savu iemeslu piedalīties Eiropas Savienības politikas veidošanā
SEPLP nemainīs regulējumu – LTV var veidot debates krievu valodā
SEPLP nemainīs regulējumu – LTV var veidot debates krievu valodā
Sabiedrisko elektronisko un plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) noraidīja padomes locekļa Jāņa Eglīša priekšlikumu mainīt sabiedrisko mediju pasūtījuma vadlīnijas, nosakot, ka Eiropas Parlamenta (EP) priekšvēlēšanu debates var rīkot tikai latviešu valodā vai kādā no Eiropas Savienības (ES) valodām.
Tur tālumā lemj par dzīvi arī Latvijā. Kas man no Eiroparlamenta lēmumiem?
Tur tālumā lemj par dzīvi arī Latvijā. Kas man no Eiroparlamenta lēmumiem?
Eiropas Parlaments (EP) ir vienīgā Eiropas Savienības (ES) tieši vēlētā institūcija, kas pieņem tiesību aktus, kuri ietekmē ikviena ES iedzīvotāja dzīvi un skar vairuma cilvēku prioritātes. 2024. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanām tuvojoties, portāls LSM.lv sāk rakstu sēriju "Kas man no tā?", kurā skaidros, kā Eiropas Parlaments pieņem lēmumus un kā lēmumi dažādās jomās ietekmē iedzīvotāju ikdienu. 
LTV aicina valsts iestādes un politiķus neiejaukties redakcionālajos lēmumos par EP vēlēšanu saturu...
LTV aicina valsts iestādes un politiķus neiejaukties redakcionālajos lēmumos par EP vēlēšanu saturu (papildināts)
Valsts valodas centrs (VVC) 13. maijā publiskā paziņojumā norādījis, ka neatbalsta Latvijas Televīzijas ieceri noturēt  Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu debates krievu valodā. Publisku spiedienu atcelt priekšvēlēšanu debates mazākumtautību multimediju platformā Rus.LSM.lv savu priekšvēlēšanu kampaņu ietvaros izvērsuši vairāki politiķi. Latvijas Televīzija uzskata šīs aktivitātes par mērķtiecīgiem centieniem ietekmēt ne tikai redakcionālos lēmumus, bet arī mazināt sabiedrības uzticību sabiedriskajam medijam, publiskajā paziņojumā norādīja LTV.