Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā

Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā


Apskatīt autora rakstus: Latviski Krieviski

Autora ziņas
Diplomāte un vēsturniece Argita Daudze: Vēsture liecina - nelielām valstīm izdevīgi vienai otru atba...
Diplomāte un vēsturniece Argita Daudze: Vēsture liecina - nelielām valstīm izdevīgi vienai otru atbalstīt
Interese par zviedru valodu augstskolas gados un kaislība pret vēsturi aizvedusi diplomāti Argitu Daudzi līdz vienam no Zviedrijas augstākajiem apbalvojumiem – 2019. gadā viņa saņēma Karalisko Polārzvaigznes ordeni, ko piešķir ārvalstu pilsoņiem par īpašiem nopelniem. Argita to saņēma par vairāku gadu desmitu ilgo atbalstu Latvijas un Zviedrijas saišu stiprināšanā. Savos pētījumos par Baltijas un Ziemeļvalstu attiecībām viņa pārliecinājās - nelielas valstis ir savstarpēji atkarīgas un mums ir izdevīgi vienai otru atbalstīt.
Norvēģu filologs un tulkotājs Snorre Karkonens-Svensons: Latviju un Igauniju saucu par piparkūku zem...
Norvēģu filologs un tulkotājs Snorre Karkonens-Svensons: Latviju un Igauniju saucu par piparkūku zemi
Norvēģa Snorres latviešu valoda ir teju perfekta. Viņš Latvijas Universitātē studējis baltu filoloģiju un ilgus gadus pasniedzis norvēģu valodu Latvijas Kultūras akadēmijā. “Es šo reģionu – Ziemeļvalstis, Igauniju un Latviju – mēdzu saukt par piparkūku zemi, jo šeit Ziemassvētkos mielojas ar piparkūkām. Lietuviešiem tāda vārda vairs nav, arī poļiem un krieviem ne,” skaidro Snorre.
Komponista Ērika Ešenvalda «privātā audience» pie ziemeļblāzmas
Komponista Ērika Ešenvalda «privātā audience» pie ziemeļblāzmas
Norvēģijas ziemeļos ieraudzītā ziemeļblāzma Ēriku Ešenvaldu tik ļoti savaldzināja, ka viņš tai sekoja pa pēdām Sāmu zemē, Islandē un Grenlandē. Iecerētais skaņdarbs izvērtās lielā multimediālā simfonijā "Ziemeļu gaisma". Kopš pirmās iepazīšanās ar ziemeļblāzmu  Ešenvalds katru gadu brauc ceļojumā uz Ziemeļvalstīm, jo auroras dotā enerģija nepieciešama iedvesmai turpmākajiem darbiem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd