Odita Krenberga

Odita Krenberga

Latvijas Televīzijas Ziņu dienests

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Pēc Kariņa avioreisu skandāla sarūk komandējumu nauda ministriem; ierosina vēl vienu disciplinārliet...
Pēc Kariņa avioreisu skandāla sarūk komandējumu nauda ministriem; ierosina vēl vienu disciplinārlietu
Saistībā ar ekspremjera Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") avioreisu skandālu ir ierosināta vēl viena disciplinārlieta, Latvijas Televīzijai apstiprināja Valsts kancelejā. Skandāla dēļ kancelejas direktors Jānis Citskovskis tika pazemināts amatā un, protestējot pret to, nolēma aiziet no darba, bet tagad tiek skaidroti apstākļi par vēl kāda cita darbinieka rīcību. Tā ir jau ceturtā disciplinārlieta. Tikmēr jaunais regulējums par specreisiem un kārtību, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi, vēl tikai top. Taču šobrīd gandrīz visas ministrijas komandējumu naudas ministriem jau ir samazinājušas.
Latvijas Banka: nodokļu celšana Igaunijā var nākt par labu Latvijai
Latvijas Banka: nodokļu celšana Igaunijā var nākt par labu Latvijai
Jaunā Igaunijas valdība jau paziņojusi, ka cels nodokļus. Iemesls – pieaugošie tēriņi aizsardzībai, lai nodrošinātos, ka, neskaitot izmaksas par citu NATO sabiedroto valstu karavīru uzņemšanu, Igaunijas aizsardzība tiktu finansēta ar vismaz 3% no iekšzemes kopprodukta (IKP). Latvijā šie izdevumi jau šogad pārsniedz 3% no IKP, un Latvijas Bankā vērtē, ka mūsu valsts varētu arī iztikt bez nodokļu celšanas un iegūt no sekām, ko radīs Igaunijas ieviestās izmaiņas.   
Aptauja: Ap 44% ukraiņu gatavi miera sarunām ar Krieviju
Aptauja: Ap 44% ukraiņu gatavi miera sarunām ar Krieviju
Ap 44% ukraiņu būtu gatavi miera sarunām ar Krieviju. Tomēr vairākums nepiekrīt nevienam no Krievijas izvirzītajiem noteikumiem. Tā secināts aptaujā, ko jūnijā veikuši Ukrainas domnīcas "Razumkov centr" pētnieki.
Somijas latviešu koris «Ziemeļmeita»: Esam jaudīgi!
Somijas latviešu koris «Ziemeļmeita»: Esam jaudīgi!
Latviešu diasporas kori pasaulē ar savu pastāvēšanu un dziesmām uz mazākām un lielākām skatuvēm apliecina – Latvija ir zeme, kas dzied. Bet valsts atpazīstamībā koru tīkls vēl daudz ko var darīt. Esam jaudīgi un pilni ar idejām – tā par sevi saka Somijas latviešu koris "Ziemeļmeita".
Kopenhāgenas latviešu koris: Esam ar Latviju sirdī
Kopenhāgenas latviešu koris: Esam ar Latviju sirdī
Esam ar Latviju sirdī – tā par sevi saka mūsu tautiešu koris Dānijā. Un arī kora nosaukums ir tāds, lai būtu saprotams ne tikai latviešiem un dāņiem, bet visiem, kas vien kori dzird – "In corde meo" – latīniski "manā sirdī".
Spriež par atlīdzības samazināšanu «Rail Baltica» ieviesējiem
Spriež par atlīdzības samazināšanu «Rail Baltica» ieviesējiem
Centieni samazināt izmaksas ātrgaitas dzelzceļa "Rail Baltica" izbūvei varētu skart arī algu izmērus tiem, kuri strādā centrālā projektu koordinējošā Baltijas valstu kopuzņēmuma "RB Rail" vadībā. Atalgojuma jautājums kopā ar citiem esot izskatīšanā, informēja Satiksmes ministrijā. Un ministrs cer ar saviem Baltijas kolēģiem vienoties par lielāku atklātību dzelzceļa būves kopuzņēmuma darbā.     
Neoficiālie dati: Eiroparlamenta vēlēšanās līderos «Jaunā Vienotība» un Nacionālā apvienība
(papildi...
Neoficiālie dati: Eiroparlamenta vēlēšanās līderos «Jaunā Vienotība» un Nacionālā apvienība (papildināts)
Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Latvijā lielāko balsu skaitu varētu būt ieguvušas "Jaunā Vienotība" (JV) un Nacionālā apvienība (NA), liecina Latvijas Televīzijas (LTV) rīcībā esošie neoficiālie dati par rezultātu tendencēm. Oficiāli provizoriskos rezultātus Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) publiskos līdz ar pārējām Eiropas Savienības valstīm svētdienas, 9. jūnija, noslēgumā (pusnaktī).
SEPLP nemainīs regulējumu – LTV var veidot debates krievu valodā
SEPLP nemainīs regulējumu – LTV var veidot debates krievu valodā
Sabiedrisko elektronisko un plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) noraidīja padomes locekļa Jāņa Eglīša priekšlikumu mainīt sabiedrisko mediju pasūtījuma vadlīnijas, nosakot, ka Eiropas Parlamenta (EP) priekšvēlēšanu debates var rīkot tikai latviešu valodā vai kādā no Eiropas Savienības (ES) valodām.
Latviešu kori Somijā uzstājas ar koncertuzvedumu «Daugava»
Latviešu kori Somijā uzstājas ar koncertuzvedumu «Daugava»
Patriotisks, muzikāls un neaizmirstams notikums – tā var teikt par nupat svētkos aizvadīto koncertuzvedumu "Daugava". To radījuši četri latviešu kori – no Latvijas, Somijas, Dānijas un Luksemburgas, tiekoties Helsinkos. Uzveduma tapšanu emocionāli iespaidojis Krievijas sāktais karš Ukrainā. Kā stāsta koristi – šķitis svarīgi aktualizēt Raiņa dzejā ietverto nācijas atmodas un valstiskuma veidošanās tēmu ar brīvības cīņu attēlojumu Čaka poēmā "Mūžības skartie". Tas sapludināts kopā ar Brauna muzikālo ciklu "Daugava".
Māte: Skinhedu uzbrukumos dēlam līdzcilvēki nepalīdzēja
Māte: Skinhedu uzbrukumos dēlam līdzcilvēki nepalīdzēja
Cietušie, kuriem uzbruka nu jau aizturētā skinhedu grupa, ir gatavi liecināt un sašutuši par līdzcilvēku vienaldzību, redzot vardarbību. Uzbrucēji draudēja ar nazi, spieda slavināt nacismu, ierakstīja to video un publiskoja to soctīklos. Policija aicina atsaukties arī tos cietušos, kas vēl līdz šim par notikušajiem uzbrukumiem ir turpinājuši klusēt.
Gruzijas pilsoņus aiztur aizdomās par retu grāmatu zādzībām Eiropas Savienībā
Gruzijas pilsoņus aiztur aizdomās par retu grāmatu zādzībām Eiropas Savienībā
Aizdomās par retu un ļoti vērtīgu grāmatu zagšanu no bibliotēkām Eiropas valstīs aizturēti vairāki Gruzijas pilsoņi. Uzskata, ka tā ir daļa no lielākas noziedznieku grupas, kas savulaik apzaga arī Latvijas Nacionālo bibliotēku. No bibliotēkām Eiropā galvenokārt zagti Aleksandra Puškina un Nikolaja Gogoļa darbu izdevumi, kas pēc tam pārdoti Krievijā rīkotās izsolēs.
Starp aizturētajiem skinhediem arī 17 gadus vecs jaunietis. Aicina ierobežot ekstrēmisma izpausmes s...
Starp aizturētajiem skinhediem arī 17 gadus vecs jaunietis. Aicina ierobežot ekstrēmisma izpausmes sabiedrībā (precizēts)
Latvijas sabiedrībā pieaug radikāli noskaņojumi, atzīst Valsts drošības dienests (VDD). Radikalizēšanās tendence tiek saistīta ar citu rasu imigrantu daudzuma palielināšanos Latvijā. VDD brīdina, ka "labējā ekstrēmisma izplatības pieaugums jauniešu vidē potenciāli var rezultēties vardarbīgu uzbrukumu skaita pieaugumā pret atšķirīgu rasu pārstāvjiem". Gan VDD, gan Valsts policija (VP) aicina pievērst uzmanību radikalizācijas pazīmēm līdzcilvēkos – gan labējā, gan kreisā ekstrēmisma izpausmēm, un pastiprinātas agresivitātes gadījumos ziņot par to.
Krievija izraidīs aizturēto Latvijas reperi «Platina» jeb Robertu Plaudi
Krievija izraidīs aizturēto Latvijas reperi «Platina» jeb Robertu Plaudi
Krievijas tiesa nolēmusi izraidīt Latvijas valstspiederīgo Robertu Plaudi – reperi ar skatuves vārdu "Platina". Jau ziņots, ka Plaudis tika aizturēts Krievijā, Tomskas pilsētā pagājušajā piektdienā, kad viņš uzstājās kādā naktsklubā. Lēmums par izraidīšanu pieņemts šodien un izraidīšana notikšot vistuvākajā laikā. To Latvijas Televīzijai apstiprināja mūsu Ārlietu ministrijā.
EP Ždanokai piemēro naudas sodu un aizliegumu pārstāvēt parlamentu
EP Ždanokai piemēro naudas sodu un aizliegumu pārstāvēt parlamentu
Eiropas Parlaments (EP)  trešdien, 10. aprīlī, piemēroja sankcijas deputātei Tatjanai Ždanokai no Latvijas Krievu Savienības – pārkāpts Eiropas Parlamenta Rīcības kodekss, par ko piemērots naudassods un pilnvaru ierobežojums atlikušajā īsajā laikā līdz sasaukuma beigām. Ždanoka apgalvoja, ka sods saistīts ar nepareizu deklarācijas aizpildīšanu un vērtēja to kā speciālu traipu meklēšanu viņas biogrāfijā.
Eksperts: Moldovai ceļā uz ES jāvienojas par Piedņestru
Eksperts: Moldovai ceļā uz ES jāvienojas par Piedņestru
Kontrabandas "zelta laiki" ir beigušies. Un likumi būs jāievēro. Tā par separātisko Piedņestras reģionu izsakās eksperti. Ar Krievijas un vietējo prokremlistu rokām savulaik Moldovai atņemtā Piedņestra ar tās pusmiljonu iedzīvotājiem jau vairāk nekā 30 gadus ir starptautiski neatzīta teritorija.
«Krievija ir sarežģīta, bīstama un ļoti netaisnīga valsts.» Rīgā mītiņā pulcēsies dzimteni pametušie...
«Krievija ir sarežģīta, bīstama un ļoti netaisnīga valsts.» Rīgā mītiņā pulcēsies dzimteni pametušie Putina kritiķi
No Krievijas aizbēgušie Krievijas vadoņa Vladimira Putina pretinieki svētdien protestēs pie Krievijas vēstniecības Rīgā. Viņuprāt, svarīgi pašiem redzēt un arī citiem parādīt, cik daudz ir to, kas nosoda Krievijas rīcību. Lai gan jau iepriekš ir zināms, ka tā saukto "vēlēšanu" rezultāti tiks viltoti, protesta iespēja ir jāizmanto.
Politologs: Putins pēc «vēlēšanām» pastiprinās represijas
Politologs: Putins pēc «vēlēšanām» pastiprinās represijas
Krievijas diktators Vladimirs Putins pēc "prezidenta vēlēšanām" arvien vairāk pastiprinās represijas. Un tā sauktās vēlēšanas viņam vajadzīgas tikai kā apstiprinājums, ka iesākto var turpināt. Tā uzskata Krievijas politikas eksperts, politologs Dmitrijs Oreškins. Viņš norāda – nav šaubu par to, ka "vēlēšanu" rezultāti tiks viltoti.
Eksperti: Ukrainā ir vieni no sarežģītākajiem mīnu laukiem pasaulē
Eksperti: Ukrainā ir vieni no sarežģītākajiem mīnu laukiem pasaulē
Ukrainā ir vieni no sarežģītākajiem mīnu laukiem pasaulē. Tā atzinuši speciālisti no atmīnēšanas organizācijas "The Halo Trust", kura darbojas 32 valstīs un ir pasaulē vecākā nevalstiskā organizācija, kas ar to nodarbojas. Arī Latvija ir veikusi brīvprātīgu iemaksu, lai palīdzētu Ukrainas zemju attīrīšanā no milzīgajiem nesprāgušās munīcijas apjomiem. Tuvojoties pavasarim, tas kļuvis īpaši svarīgi zemniekiem. 
Ukrainā karstas diskusijas par topošo Mobilizācijas likumu
Ukrainā karstas diskusijas par topošo Mobilizācijas likumu
Lai Ukrainai karā veiktos labāk, tai vajag vairāk karavīru. Tas ir viens no galvenajiem priekšnoteikumiem, kas tiek minēti līdzās visakūtāk nepieciešamajām ieroču un munīcijas piegādēm. Jau pērn publiski kļuva zināma Ukrainas Bruņoto spēku vadības iecere, ka šajā gadā būtu jāmobilizē līdz pat pusmiljonam cilvēku. Mobilizācijas likums top lēni un sāpīgās diskusijās.
«Nežēlīgs slaktiņš» – pasaules līderi aicina izmeklēt cilvēku nāvi Gazā pie palīdzības konvoja
(papi...
«Nežēlīgs slaktiņš» – pasaules līderi aicina izmeklēt cilvēku nāvi Gazā pie palīdzības konvoja (papildināts)
Starptautiskās sabiedrības sašutumu un nosodījumu ir izsaukusi desmitiem cilvēku bojāeja Gazas joslā, drūzmā mēģinot piekļūt humānajai palīdzībai. Palestīnieši apgalvo, ka traģēdijā ir vainojami Izraēlas karavīri, kas esot atklājuši uguni uz civiliedzīvotājiem, savukārt Izraēla apgalvo, ka pūlis cīņā par pārtiku daudzus cilvēkus nospiedis līdz nāvei. Rietumvalstis ir pieprasījušas veikt izmeklēšanu, lai noskaidrotu patiesību par notikušo.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd