Mārtiņš Pavasaris


Apskatīt autora rakstus: Latviski

Autora ziņas
Mārtiņš Pavasaris: Izglāb Rīgu!
Mārtiņš Pavasaris: Izglāb Rīgu!

15. septembrī Rīgas Dome izsludināja konkursu: “Rīgas vizuālās identitātes logotipa izstrāde”. Pasākuma ideja skan forši. Profesionāli mākslinieki var beidzot nodoties kam radošam un kaut uz brīdi nolikt malā pamperu reklāmas skices. Tieši tāpat minētās reklāmas mērķauditorija drīkst lepni ķerties pie sava krītiņu arsenāla, lai liktu papīram drebēt jaunās Rīgas identitātes gaidās. 

Intervija: «Pieliec punktu!» dalībnieki nevaid miruši
Intervija: «Pieliec punktu!» dalībnieki nevaid miruši

Laikos, kad vēl atrados "Pieci.lv" maizē, es vadīju rubriku, kas izpelnījas pastiprinātu uzmanību no dažādām iestādēm, indivīdiem un galu galā kļuva par mīļāko radio pārraidi Uģa Poļa vērtējumā, raisot šajā cilvēkā ne vienu vien eksistenciālu pārdomu. Tas bija interesanti, tas bija rokenrols un tas bija vājprāts. "Pieliec punktu!" rožainās radio dienas noslēdzās ar manu atvaļināšanu no dienesta jūnija vidū. Fināla cīņa, protams, netika atcelta, tā tika organizēta "Noliktavā No.3", kur uzvaru guva Alexx Dynamo. Viņam pretim stājās vienīgā meitene, kura bija pieteikusies startēt šajās cīņās - VIŅA, kura ir soliste vienai no spēcīgākajām un kolorītākajām pašmāju jaunās mūzikas grupām - "Bandmaster". Trešo vietu izcīnija reperis Reiss, kuram cīņu laikā izdevās sevi gana spilgti atrādīt kā reptūristiem, tā šī aroda pazinējiem.

Mārtiņš Pavasaris: Būs labi!
Mārtiņš Pavasaris: Būs labi!

Normālam cilvēkam, kas nekautrējas ēst treknus ēdienus, vīpsnāt par sporta zālēm un reizi pa reizei paņemt tā pamatīgāk uz krūts, vairs absolūti nav skaidrs, kā justies bēgļu sakarā. Sasodītā vēlme kaut kā nebūt justies tomēr nepamet.

Reperis Ozols: Uzvarēs tie, kam būs lielāks mārketings
Reperis Ozols: Uzvarēs tie, kam būs lielāks mārketings

Pirms 14 gadiem Latvijas mūziku ar savu pirmo albumu “Cieņa un Mīlestība” satricināja reperis Ozols (Ģirts Rozentāls). Spīdīgi aksesuāri, platas drēbes, slikto džeku imidžs – viss kā pēc ābeces, tas bija šoks vietējā popmūzikā, jo teju katrs jaunietis gribēja būt kā viņi. Arī man ir īpašas attiecības ar šo periodu, jo pats pirmais ieraksts, kuru iegādājos, bija tieši Ozola radīts – viņa otrais studijas albums “Augstāk, Tālāk, Stiprāk”. Grūti būtu šobrīd uzskaitīt visu, ko šis cilvēks ir paveicis, tāpēc īsi pirms viņa jaunākās plates “Atpakaļ nākotnē” izdošanas oktobrī aicināju uz sarunu, lai saprastu, kur Ozols ir šodien kā mūziķis, kā uzņēmējs un vienkārši kā personība.

Intervija ar reperi «ansi»: Pacel savu balsi
Intervija ar reperi «ansi»: Pacel savu balsi

7. jūlijā Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku ietvaros uz "Origo Summer Stage" uzstājās DJ Monsta un reperis ''ansis'', kuri demonstrēja elektronikas, hiphopa un tautisko motīvu sakausējumu vienā kompozīcija – “Pacel savu balsi”. Lai arī reps un viss ar to saistītais ir sacēlis pamatīgu traci, pieci.lv komanda nenoraustījās un nolēma, ka šim muzikālajam eksperimentam ir jāizskan kā uz minētās skatuves, tā radio tiešraidē. “Pacel savu balsi”, manuprāt, ir viena no pēdējo gadu spēcīgākajām latviešu dziesmām. Šī iemesla dēļ uz sarunu aicināju tās teksta autoru un izpildītāju ''ansi'' (Ansis Kolmanis).

Vairāk

Svarīgākais šobrīd