Linda Olte

LTV režisore

Apskatīt autora rakstus: Latviski

Autora ziņas
2018. Latvijas hronika. Bruno, «Pūt, vējiņi» un saviļņojums Parīzē
2018. Latvijas hronika. Bruno, «Pūt, vējiņi» un saviļņojums Parīzē
Kad nokļuvu Orsē muzejā Parīzē un ieraudzīju pilnu zāli dažādu eksotisku valstu pārstāvjus aplūkojam mūsu mākslinieku gleznas, es stāvēju zālē un vēroju, kā izstādes apmeklētāji, visticamāk, pirmo reizi mūžā satiekas ar baltiešu mākslu, klausās audiogidu stāstījumu, pēta un diskutē. Atzīšos, ka mākslas izstādēs es diezgan reti piedzīvoju spēcīgu emocionālu aizkustinājumu, atceros satraucošu momentu, kā 16 gadu vecumā Minhenes Pinakotēkā redzēju van Goga "Saulespuķes" un raudāju no laimes, bet tie droši vien bija trakojošie hormoni.
Gaidām spēlfilmu: «Gūtenmorgens un Vienciems» video aizkadri
Gaidām spēlfilmu: «Gūtenmorgens un Vienciems» video aizkadri

"Gūtenmorgens un Vienciems” ir Latvijas Televīzijas (LTV) valsts simtgadei veltīts projekts, kas aizsākās 2015.gada vasarā, kad trīs rakstnieki projektā “Viens ciems. Visa Latvija” devās katrs uz savu apdzīvoto vietu, lai tiktos ar vietējiem iedzīvotājiem un iedvesmotos daiļdarbam. Skatītāji balsojumā ekranizēt izvēlējās Māra Bērziņa stāstu par Gūtenmorgenu. Filma pie skatītājiem LTV1 nonāks piektdien, 18.novembrī, plkst. 18.55 un pēc tam būs skatāms arī sabiedrisko mediju atskaņotājā Replay.lv. Te neliels video ieskats spēlfilmas tapšanas aizkulisēs.

Linda Olte: Sarunas par bēgļiem Latvijā - pārdomas par valsts un sabiedrības izaicinājumiem
Linda Olte: Sarunas par bēgļiem Latvijā - pārdomas par valsts un sabiedrības izaicinājumiem

Cenšoties izprast bēgļu un visas mūsu sabiedrības krīzi, aizgāju pie cilvēkiem, kuru viedoklis šajā jautājumā mani interesē. Ar kameru. Satiku publicistu Ilmāru Šlāpinu, uzņēmēju Baibu Rubesu, LU profesoru Mārci Auziņu, žurnālisti Evu Ikstenu, politiķi Hosamu Abu Meri, diriģentu Ivaru Cinkusu un sabiedrības noskaņojuma pētnieci Ivetu Kažoku. 

Skaidrs, ka bēgļi, iebraucēji, citu nāciju pārstāvji mūsu Latvijā būs, gribam to vai negribam, tāda ir pasaules attīstība, Latvijai mūri apkārt neuzcelsim. Jautājums ir, kā mēs uz to reaģējam - vai kā mazs bērns, kura smilšu kastē ierāpjas svešinieks morītis jeb kā nobriedusi, pieaugusi nācija, kas atver savas durvis un palīdz tiem, kas bēg no kara šausmām.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd